Göteborgs-Posten

Jättedrama i slutet – Häcken kvitterade på tilläggsti­d

- Sanna Sundberg sanna.sundberg@gp.se

Malmö FF såg ut att gå mot en 2–1-vinst mot Häcken på Bravida Arena. Då fick Häcken straff på övertid. Simon Gustafson satte den och såg till att lagen fick dela på poängen. – Jag är besviken och tycker vi ska kunna spela bättre, säger han efter matchen.

Häcken, tabellfemm­an, tog emot serieledar­en Malmö FF på ett kokande Bravida Arena under måndagskvä­llen.

Det blev en riktig rysare. Malmö såg ut att vinna matchen, men i den 93:e minuten fick Häcken straff – där Simon Gustafson såg till att matchen slutade 2–2.

Trots en poäng är målskytten inte nöjd med matchen.

– Jag tycker vi ska vara missnöjda med vår prestation, och därmed också en poäng i slutändan. Jag är besviken och tycker vi ska kunna spela bättre, säger han.

Men viktig poäng, ändå?

– Jo, men det är vad det är. Det är ganska många poäng vi redan halkat efter med. Men om man ser på det bara utifrån den här matchens liv är det klart att det är positivt att vi kan ta oss tillbaka in i matchen och få med oss en poäng.

Malmö FF fick en drömstart på matchen. Redan i den åttonde minuten avlossade Lasse Berg Johnsen ett jätteskott i ribban. Sebastian Nanasi fångade upp returen och satte 1–0.

Häcken hade en tuff första kvart och fick sin första farliga chans i den 16:e minuten. Då var det Julius Lindberg som drog till med ett skott på volley, men bollen gick utanför mål.

Häcken växte in i matchen och började skapa farlighete­r.

Efter dryga halvtimmen hade hemmalaget flera jättechans­er att göra mål. Julius Lindberg, Valgeir Fridriksso­n och Srdjan Hrstic var inblandade i lägena som inte ville sitta.

I halvtid stod det 0–1 till Malmö. Julius Lindberg var i sin helhet inblandad i mycket i första halvlek och säger så här:

– Det är synd att vi inte får ett mål i första redan. Vi hade flera lägen som skulle suttit där. Vi borde gjort mål, men målen kommer och vi vet att vi är bra på att göra mål, säger han.

När andra halvlek startade fick Häcken en käftsmäll direkt.

Bara tre minuter hann gå innan Malmö FF gjorde matchens andra mål. Isaac Kiese Thelin stod för ett klassavslu­t i bortre hörnet, efter en fin framspelni­ng från Erik Botheim.

I den 76:e minuten lyckades Julius Lindberg skaka liv i matchdrama­tiken. Då gjorde han ett reducering­smål för Häcken, efter fin assist från Romeo Amane.

Det väckte Häcken, som var farliga flera gånger om efter målet.

Malmö såg ut att gå mot seger. Men då fick Häcken straff på övertid, vilket skapade stor dramatik.

I den 93:e minuten slog Simon Gustafson in den i mål och ordnade poäng till Häcken.

– Straff är en bra chans att göra mål på, säger Simon Gustafson med glimten i ögat efter matchen och fortsätter:

– Det var skönt att den satt. Den största utmaningen med att ta en straff är det mentala. Att hålla sig i sin zon, hålla fokus och vara lugn och fin. Då brukar det gå bra.

Häcken hade därmed lyckats vända resultatet till 2–2, som blev matchens slutresult­at.

Julius Lindberg:

– Efter 2–0 i baken kan man ta ett likaresult­at, ändå. Jag tycker vi gör en bra match, men man känner en viss surhet nu efter matchen eftersom jag tycker vi borde vunnit, säger han.

Nästa match blir speciell för just Julius Lindberg, som ställs mot sitt gamla lag. Göteborgsd­erbyt mellan Häcken och Gais spelas på lördag. Avspark 16:00 på Gamla Ullevi.

 ?? ?? ”Jag tycker vi ska vara missnöjda med vår prestation, och därmed också en poäng i slutändan. Jag är besviken och tycker vi ska kunna spela bättre”, säger Simon Gustafsson.
”Jag tycker vi ska vara missnöjda med vår prestation, och därmed också en poäng i slutändan. Jag är besviken och tycker vi ska kunna spela bättre”, säger Simon Gustafsson.
 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ??
BILD: MICHAEL ERICHSEN
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden