Göteborgs-Posten

IFK Göteborgs svar på skadekaose­t: Lägger locket på

Nya skador hos IFK Göteborg, återigen förändring­ar i startelvan. Hur går det med den där utredninge­n kring alla skadorna uppe på Kamratgård­en? Finns det några svar? – Vi fortsätter med det internt, säger tekniske direktören Ola Larsson.

-

Mot Sirius senast åkte IFK Göteborg på nya skador. Först försvann Andreas Pyndt och sedan även Mattias Johansson och skadelista­n växte återigen. Efteråt satt Jens Askou på presskonfe­rensen och suckade när skadorna kom på tal.

Sedan berättade han att det pågår en analys uppe på Kamratgård­en för att reda ut vad anledninge­n till alla skador beror på.

Något som tekniske direktören

Ola Larsson då inte verkade veta något om.

Så hur ligger det egentligen till? – Jag reagerade nog mer på skillnaden mellan analys och utredning. En analys gör vi hela tiden och vi sitta i eftermidda­g igen och diskutera. Sedan verkar vissa av de här spelarna komma tillbaka lite snabbare än jag trodde. Men ja, vi ska sätta oss ner i dag, säger han efter måndagens träning.

Oavsett om man kallar det analys eller utredning, har ni kommit fram till någonting?

– Nej, ingenting.

Ingenting om att ni överbelast­at spelarna under vintern, tidigare pratade ni mycket om att Valhalla var dålig?

– Det är inget om Valhalla, ingenting sådant. Det ligger ganska långt tillbaka i tiden och en analys gör vi varje dag.

Det är ändå ett återkomman­de problem för er, nya skador hela tiden?

– Så är det ju. Det finns en massa grejer man kan spekulera kring där och vi får väl fortsätta med det internt.

Hur lång tid tar det?

– Om det är något vi vill kommunicer­a utåt så gör vi det. Men just nu har vi inget så som vi vill kommunicer­a det.

Det låter som ni har något men inte vill kommunicer­a det?

– Nja. Du kan alltid gå runt och spekulera och fundera över saker och ting. Man innan vi kommunicer­ar något sådant utåt vill vi nog vara säkra på vad vi säger.

Under måndagens träning saknades återigen ett gäng spelare. Förutom de som är borta en längre tid i Pontus Dahlberg, Anders Kristianse­n och Hussein Carneil saknades flera spelare.

Varken Arbnor Mucolli, Laurs Skjellerup, Andreas Pyndt, Mattias Johansson, Emil Salomonsso­n, Abundance Salaou eller Lucas Kåhed körde för fullt.

De fyra första var inte ens ute vid planen.

– Vi får ta beslut efter träningen och se hur det ser ut. Vi kämpar mot tiden med flera av spelarna. Sedan var Oscar Wendt ute på planen idag och det var fantastisk­t att se. Det finns några ljuspunkte­r, säger Jens Askou.

Några få?

– Ja, ja.

Kan Arbnor Mucolli, Laurs Skjellerup, Andreas Pyndt spela mot Mjällby?

– Vi får se. Det är viktiga spelare för oss och vi kämpar för att få alla klara. Sedan kanske vi inte når dit men vi gör vad vi kan.

Du ville inte ge mer besked än så?

– Det är klart att vi försöker ge bort så lite informatio­n på saker som är osäkra. Sedan vet jag inte till hundra procent heller för det får jag reda på efter träningen. Jag får hoppas på bra nyheter.

Du ser återigen ut att inte kunna spela samma startelva, hur frustreran­de är det?

– Det är inget vi önskar att inte ha alla tillgängli­ga. Speciellt inte spelare som visat att de är här för att göra skillnad. Det ger oss extra utmaningar och vi får hantera det. Samtidigt har vi en väldigt bra känsla inför matchen mot Mjällby.

 ?? ARKIVBILD: EMMA WALLSKOG ?? IFK Göteborg har åkt på skada efter skada sedan årsskiftet. Senast mot Sirius åkte man på nya smällar då både Mattias Johansson (bilden) och Andreas Pyndt försvann.
ARKIVBILD: EMMA WALLSKOG IFK Göteborg har åkt på skada efter skada sedan årsskiftet. Senast mot Sirius åkte man på nya smällar då både Mattias Johansson (bilden) och Andreas Pyndt försvann.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden