Göteborgs-Posten

Tunga beskedet för Simon Möller – korsbandet är av

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se

Simon Möller lämnade den första SM-finalen i smärtor och nu är det bekräftat: korsbandet är av och lång rehab väntar för Sävehofs och landslaget­s målvakt. – Jag vågade inte hoppas på något annat, säger han efter beskedet.

Det var tidigt i den andra halvleken i den första SM-finalen mellan Sävehof och Ystad i måndags som Simon Möller, 23, tog sig för högerknät och skrek ut sig smärta efter att ha fått en vridning när han satte ner foten. Redan då talade mycket för en allvarlig knäskada och Möller räknade med att säsongen var över.

På fredagen blev det bekräftat. Efter en magnetrönt­genundersö­kning står det klart att främre korsbandet är av.

– När jag väl fick det var det ingen chock för mig utan jag var ganska inställd på att det var korsbandet som var skadat och det visade det sig vara också. Jag förväntade mig det värsta och det såg inte jätteljust ut. Jag vågade inte hoppas på något annat, säger han.

Även förra året skadade sig Simon Möller i finalserie­n, då var det ett brutet ben i foten som satte stopp för fortsatt spel. Nu får lagkaptene­n återigen följa resten av finalerna från sidan. I final två i Ystad i onsdags fanns Möller med som ledare på Sävehof-bänken, det kommer han fortsätta göra.

– Jag ska göra allt för att vi ska ta SM-guld och jag ska stötta på det sättet jag kan. Jag kommer vara med på bänken och hjälpa laget, stötta laget. Jag är fortfarand­e lagkapten så jag kommer vara med laget hela tiden samtidigt som jag gör rehab.

Rehaben är redan i gång och i juni väntar operation.

Den tredje finalen mellan Sävehof och Ystad spelades i Partille på fredagen.

Skadan innebär att Möller spelat sin sista match för Sävehof för den här gången. Efter säsongen lämnar han för spel i utlandet, enligt Sportblade­t i franska Toulouse. Hur känns det att avsluta såhär i Sävehof?

– Det är väl inte det avslutet jag hade velat såklart, att bli skadad i min sista match i Sävehof för den här gången. Det är bara att acceptera läget och blicka framåt, det här är inte slutet av min handbollsk­arriär. Jag räknar med att ha mellan 10 och 15 år kvar så det är ingen fara utan det gäller att blicka framåt och inte älta för mycket utan fokusera på andra grejer. Möller fortsätter:

– Jag hade velat vara på planen men nu är jag med på bänken i år och det känns lite skönare för mig för då är det något mer att fokusera på än att vara nervös. Nu behöver jag vara lite analytisk och vara fokuserad på någonting, det känns mycket skönare tycker jag.

"Det är väl inte det avslutet jag hade velat såklart, att bli skadad i min sista match i Sävehof för den här gången. Det är bara att acceptera läget och blicka framåt.

I vintras var Simon Möller med i landslaget som tredjemålv­akt i EM och han var innan skadan högaktuell att ta en landslagsp­lats till sommarens OS i Paris.

– Det är ett extra slag men det är bara att acceptera det som hänt och blicka framåt. Det kommer fler OS och jag kommer ge mig fan på att ta på mig landslagst­röjan igen.

 ?? BILD: DANIEL STILLER ?? Simon Möller skadade knät i final ett mot Ystad. Nu är det bekräftat att korsbandet är av. Möller kommer fortsätta finnas med på bänken för Sävehof i finalerna.
BILD: DANIEL STILLER Simon Möller skadade knät i final ett mot Ystad. Nu är det bekräftat att korsbandet är av. Möller kommer fortsätta finnas med på bänken för Sävehof i finalerna.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden