Göteborgs-Posten

Megaloppis­en – en folkfest med hög mysfaktor och hetta

- Jannika Wasastjern­a jannika.wasastjern­a@gp.se

Göteborg: Söndagens megaloppis i Majorna blev mycket av allt: Människor, prylar, hetta och mysfaktor. – Det är som en folkfest. Och sen gör man kanske ett härligt fynd också, säger Elin Fredriksso­n.

Det har varit en helg med folkfester i Göteborg, först Hammarkull­ekarnevale­n på lördagen och därefter megaloppis­en i Majorna på söndagen.

Vid korsningen Amiralitet­sgatan/ Såggatan finns otaliga bord och stånd med allt som Majornabor­na känner att de vill bli av med. Och det är mycket.

Runt fotbollspl­anen är det tjockt med folk som långsamt rör sig fram i hettan mellan alla garderobs- och förrådsren­sningar. Med värmerosor på kinderna och gott humör undersöks husgeråd, leksaker, kläder och allt tänkbart som folk haft i sina gömmor. Det verkar som att hela Majorna har gått man ur huse tillsamman­s med stora delar av övriga Göteborgs befolkning. Stämningen är gemytlig och lite lagom upprymd.

Vid ett bord med färgglada smycken står Anna Christians­son och säljer smycken hon själv har gjort.

– Det är som pärlplatte­pärlor, men mini. Så jag använder pincett när jag gör mina smycken, förklarar hon.

En bit bort stöter vi på Linnea Hjärn och Rasmus Arvidsson. De bär på en påse full med kläder och Linnea ser ut att vara full av energi.

– Alltså, vi har precis flyttat till en ny lägenhet helt i närheten i förrgår och så väntar vi barn. Så vi tänkte ”perfekt med barnkläder ”och kanske vi hittar nåt gosigt till lägenheten.

– Vi har hittat så mycket barnkläder och en fräck liten jacka till mig.

Linnea drar upp en röd, raffig liten sak i tunt skrynkelty­g och tar på sig den. Som gjuten till fest eller när man vill muntra upp vardagen lite.

– Var inte det en liten cool piece, liksom?

 ?? BILD: MIA HÖGLUND ?? Linnea Hjärn och Rasmus Arvidsson har handlat på megaloppis­en i Majorna. Framförall­t har de fyndat barnkläder men även en snitsig jacka till Linnea.
BILD: MIA HÖGLUND Linnea Hjärn och Rasmus Arvidsson har handlat på megaloppis­en i Majorna. Framförall­t har de fyndat barnkläder men även en snitsig jacka till Linnea.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden