Gourmet

BACONSTEKT MAKRILL MED RABARBERSÅ­S OCH UGNSBAKAD RABARBER

-

Smaken av bacon gör makrillens fasta kött ännu godare, och rabarberså­sen och den bakade rabarbern balanserar med sin syra. I det här receptet har vi använt torrsaltat bacon. Vanligtvis skalar man rabarber, men det behövs inte om man ugnsbakar den. Smörstekta färska spenatblad och nykokt färskpotat­is är gott till.

4

Sila av såsen och var noga med att pressa ut all saft ur rabarbern och grönsakern­a. Koka ihop det silade spadet tills ca 1 dl återstår. Häll i grädde och kajennpepp­ar och sjud ytterligar­e 5 min. Smaka av, justera kryddninge­n med salt och peppar och håll såsen varm till servering.

5

Hetta upp smör i en stekpanna och fräs spenatblad­en någon minut. Ta upp och håll varmt till servering.

6

Hetta upp en rymlig stekpanna. Stek baconet på medelvärme till fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspa­pper. Behåll baconfette­t i pannan och tillsätt en extra klick smör. Stek fisken på båda sidor. När fisken delar på sig när man trycker på den lätt med fingret är den färdig.

7

Rör ner smöret i rabarberså­sen. Servera fisken genast med rabarberså­s, spenat, bacon och bakad rabarber. Kokt färskpotat­is är gott till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden