Gourmet

Daniel Müllern, Villa Strandhage­n, Ystad

-

Soft Social Club, Ystad

Bry er inte om namnet eller inredninge­n; här hittar ni bland de bästa napolitans­ka pizzor jag har ätit. Ägaren Jonas står själv vid ugnen, men vänta inte för länge – annars hänger han ut skylten ”Out of Dough”!

Talldungen, Brösarp

Här äter vi helt okomplicer­ad mat lagad med mycket kärlek. När man jobbar mycket, som jag gör, är det så skönt att bli omhänderta­gen och bara må bra. Hundar är välkomna, och det gillar vår bostonterr­ier Gus. Om man inte orkar köra hem finns det rum att bo i.

Kullabygde­n

Det är inte ofta vi kör upp mot västkusten, men när vi gör det svänger vi alltid in i Höganäs. Här finns underbara Höganäs saluhall med så mycket gott och vackert, Garage Bar med sina ribs, burgare och tacos, och lite längre norrut hittar vi Rut på Skäret med sin fantastisk­a äggakaka. Inget är mer klassiskt än Rut på Skäret med sin underbara miljö. Många kända kollegor har jobbat där: Magnus Ek, Petter Nilsson med flera. Magnus och Agneta var faktiskt på väg att öppna krog i Kullabygde­n, men så hittade de Oaxen.

Daniel Berlin

Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås är en omtyckt matdestina­tion för foodiesar som besöker Skåne i sommar. På krogen komponerar Daniel Berlin vackra, utsökta rätter med tydliga skånska referenser. Tyvärr är platserna fullbokade sedan länge, men det går alltid att sätta sig på väntelista, eller om du får ihop ett sällskap på minst sex personer finns det ibland plats i krogens privata matsal. www.danielberl­in.se

Österlench­oklad

I den lilla orten Skåne Tranås hittar vi inte bara Daniel Berlin. Här finns också en av landets mest spännande chokladfab­riker. Österlench­oklad tillverkar choklad bean-to-bar och är ett vattenhål för den som älskar välgjord choklad. Här hittar du allt från praliner fyllda med lokal frukt till chokladkak­or och marshmallo­ws. Stanna till i deras fik eller ta med hem. www.osterlench­oklad.se

” Bry er inte om namnet eller inredninge­n; här hittar ni bland de bästa napolitans­ka pizzor jag har ätit.”

 ??  ?? Österlen choklad.
Österlen choklad.
 ??  ?? Höganäs saluhall.
Höganäs saluhall.
 ??  ?? Talldungen Brösarp.
Talldungen Brösarp.
 ??  ?? Daniel Berlin.
Daniel Berlin.
 ??  ?? Soft Social Club, Ystad
Soft Social Club, Ystad
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden