PECORINOGR­ÄDDE MED KAN­DE­RAD RÖDBETA OCH KRIS­PIG SPE­NAT

Gourmet - - SICILIANSK SMAK -

Frisk doft från jor­den är un­der­ru­bri­ken på den här spän­nan­de rät­ten. Det är li­te pys­sel med att få till pe­co­ri­no­gräd­den, och det tar li­te tid. Men fö­re ser­ve­ring är den ba­ra att läg­ga upp och de­ko­re­ra med rött och grönt, som i de ita­li­ens­ka fär­ger­na. 10 per­so­ner: 300 g pe­co­ri­no i bit 3 ½ dl mjölk, 3 % 2 tsk pres­sad ci­tronsaft ½ tsk ma­len

vit­pep­par KRIS­PIG SPE­NAT: 150 g färs­ka spe­nat

blad 2 tsk oliv­ol­ja KAN­DE­RAD RÖDBETA: 2 kok­ta röd­be­tor

(100 g) ½ dl ho­nung ½ dl vat­ten TILL SER­VE­RING: ny­ma­len vit­pep­par från kvarn DU BE­HÖ­VER OCK­SÅ: rivjärn plast­fo­lie mix­er sal­lads­slunga 1 Dag 1: Riv os­ten fint, lägg över den i en bun­ke och till­sätt mjöl­ken. Täck med plast­fo­lie och ställ i kyl.

2 Dag 2: Häll över bland­ning­en i en mix­er och till­sätt ci­tronsaft och pep­par. Mixa till en slät mas­sa. Ju­ste­ra even­tu­ellt kon­si­sten­sen med mjölk, det ska bli tjockt och krämigt. Häll över i en bun­ke, täck med plast­fo­lie och kyl.

3 Kan­de­rad rödbeta: Tär­na röd­be­tor­na fint och lägg dem i en bun­ke. Blan­da sam­man ho­nung och vat­ten och häll på. Låt röd­betstär­ning­ar­na rin­na av i en fin­mas­kig sil fö­re ser­ve­ring.

4 Kris­pig spe­nat: Skölj spe­nat­bla­den och tor­ka dem i sal­lads­slunga. Het­ta upp oliv­ol­ja i en stek­pan­na och fräs spe­na­ten has­tigt någ­ra se­kun­der.

5 Ser­ve­ring: För­de­la pe­co­ri­no­krä­men i ser­ve­rings­skå­lar. Lägg röd­be­tor­na på ena si­dan och spe­na­ten på den and­ra. Av­slu­ta med att dra någ­ra varv med vit­pep­par­kvar­nen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden

© PressReader. All rights reserved.