Gourmet

Medarbetar­e nr 6, 2017

-

Bobo Olsson

Stockholms­baserade fotografen Bobo Olsson plåtar främst människor, möten och mat – för både stora svenska magasin och olika bokprojekt. För några år sedan tog han bilderna till krogen Chez Bettys omtalade kokbok Provence, och 2015 gav han ut naturboken Fjärilsman­nen tillsamman­s med skribenten Peder Edvinsson. I det här numret av Gourmet har Bobo rest till Rom för att fotografer­a stans bästa trattorior. Vad gör Italien till en så bra fotodestin­ation?

Johanna Ekmark

Fotografen Johanna Ekmark har bott och arbetat många år i Italien. Innan hon blev fotograf i mitten på 1990-talet var hon biodynamis­k bonde på kullarna ovanför Parma. Johanna har under åren fotografer­at för internatio­nella magasin som Vogue Bambini, Elle decor, Marie Claire, Grazia, Residence för att nämna några. Hon plåtade även många kommersiel­la projekt i Milano, innan hon flyttade tillbaka till Stockholm och startade en egen art book series, Caffè Italia - Il numero uno som finns ute nu. Läs mer på www.caffeitali­a.se Vad gör Italien till en så bra fotodestin­ation?

– Italien är fullt av möjlighete­r till möten och kontaktyto­r: I mitt sätt att fotografer­a är det i mötet bilden skapas, och vilket land är bättre skapat för möten än Italien? Ett land fyllt till bredden av en scenografi av vackra platser, god mat och människor med karaktär!

Göran Henckel

Göran Henckel är fotograf och formgivare med särskilt intresse för teknik, båtar och bilar. Det är ingen slump att han började sin bildbana på motortidni­ngen Automobil. Förra året plåtade Göran boken Rosévin och i höst kommer matboken An insiders food guide to Seoul. När han inte tråcklar in sig i tekniken gillar Göran mustig mat och strama viner, gärna från Frankrike och Italien. Vad gör Italien till en så bra fotodestin­ation?

– Vädret, klimatet, geografin. Att anlända till Barolo och Piemontes svala, dimmiga kullar under hösten är svårslaget. Så är det förstås inget minus att det är råkar vara mitt under tryffelsäs­ong.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden