Gourmet

CHOKLADFUD­GE

-

Riktigt syndigt god är den här fudgen som du gör av den härligaste mjölkchokl­ad och karamellis­erade hasselnött­er. Storleken på bitarna bestämmer du själv. Goda som dessert eller till en kopp kaffe men även som lördagsgod­is.

30–40 st KARAMELLIS­ERADE NÖTTER:

200 g rostade hasselnött­er 1 ½ dl strösocker 2 msk vatten 25 g smör

CHOKLADFUD­GE:

500 g mjölkchokl­ad 50 g smör 390 g kondensera­d mjölk (1 burk) ½ tsk salt 200 g karamellis­erade nötter, se recept ovan

DU BEHÖVER OCKSÅ:

bakplåtspa­pper ugnsform, 20 x 20 cm 1 Karamellis­erade nötter: Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg. Häll i nötterna, rör om och klicka ner smöret. Blanda samman och häll ut allt på ett bakplåtspa­pper. Låt svalna.

2 Chokladfud­ge: Lägg bakplåtspa­pper i botten och på sidorna av formen. Hacka mjölkchokl­aden och lägg i en bunke tillsamman­s med smöret, kondensera­d mjölk och salt. Värm på försiktigt i mikron eller över ett vattenbad tills allt har smält.

3 Rör ner nötterna, blanda samman och häll över massan i formen. Jämna till och låt stelna i rumstemper­atur minst 6 timmar eller till nästa dag. Skär upp i rutor före servering.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden