Gourmet

KRISPIG POTATIS- MILLEFEUIL­LE MED KAVIAR OCH SMETANA

-

En enkel rätt, men här behövs ändå lite snits och tålamod för att få till den perfekta krispiga potatiskak­an. Snåla inte med smöret vid stekning. 4 portioner ca 16 små fasta potatisar 4 msk neutral rapsolja 100 g smör 1 krm salt TILL SERVERING: 2 dl smetana 3 msk finhackad gräslök 30−60 g svart kaviar DU BEHÖVER OCKSÅ: mandolin

1 Skiva potatisen tunt på mandolin, torka inte av eller skölj – här behövs all stärkelse för att kakan ska ”limmas” ihop i stekpannan.

2 Hetta upp en mindre stekpanna. Tillsätt olja och smör och lägg sedan potatisski­vor omlott i pannan. Stek på medelvärme samtidigt som kakan trycks ner med en stekspade, då klibbar skivorna ihop bättre. Vänd kakan med hjälp av en tallrik och stek på andra sidan.

3 Salta kakan något men tänk på att kaviaren är salt. Stek sedan fyra potatiskak­or på samma sätt. De kan förlora krispet lite men kan värmas upp i ugnen på hög värme. 4 Vispa smetanan krämig och fast med en elvisp. Servera potatiskak­orna toppade med smetana, gräslök och kaviar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden