STEKT SILL

Gourmet - - SPILL -

Det här är en rik­tig hus­mans­klas­si­ker. Små, fas­ta sill­fi­lé­er läggs ihop, pa­ne­ras i mjöl och steks gyl­le­ne och fra­si­ga. Ät dem ny­s­tek­ta med po­ta­tis­puré, rå­r­ör­da ling­on och ski­rat smör, el­ler lägg in dem i ät­tik­slag, se se­pa­rat re­cept.

4 per­so­ner

16 sill­fi­lé­er 2 tsk salt 2 dl ve­te­mjöl smör och ol­ja till stek­ning

RÅ­R­ÖR­DA LING­ON:

3 dl ling­on 1 ½ dl strö­soc­ker

PO­TA­TIS­PURÉ:

800 g mjö­lig po­ta­tis 2 dl mjölk 2 dl gräd­de 75 g smör

TILL SER­VE­RING:

dill ski­rat smör

DU BE­HÖ­VER OCK­SÅ:

po­ta­tis­press 1 Rå­r­ör­da ling­on: Rör ihop ling­on och soc­ker och låt stå svalt till ser­ve­ring.

2 Po­ta­tis­puré: Ska­la po­ta­ti­sen och ko­ka den mjuk i lätt­sal­tat vat­ten. Häll av vatt­net och ånga av po­ta­ti­sen. Häll mjölk och gräd­de i en ka­strull och ko­ka upp. Till­sätt smö­ret och låt det smäl­ta.

3 Pres­sa po­ta­ti­sen ner i en ren ka­strull. Rör ner mjölk­bland­ning­en i po­ta­ti­sen och ko­ka upp un­der visp­ning. Krydda med salt och pep­par. Håll varmt till ser­ve­ring.

4 Sal­ta sill­fi­lé­er­na och lägg dem mot varand­ra med skinn­si­dan ut­åt. Pa­ne­ra dem i mjöl så att det täc­ker runt om.

5 Het­ta upp ol­jan i en stek­pan­na. Stek sil­len på me­del­vär­me, först i ol­ja och se­dan med en klick smör. Stek tills de är gyl­len­bru­na. Ser­ve­ra sil­len ny­s­tekt med po­ta­tis­puré, dill, rå­r­ör­da ling­on och ski­rat smör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden

© PressReader. All rights reserved.