Gourmet

SKÅNSKT PRISREGN

Årets skåningar i restaurang­branschen har utsetts. Priset delas ut till den eller de som utfört särskilt utmärkta insatser för den skånska mat- och dryckeskul­turen.

-

Skånska Gastronomi­priset främjar och värnar skånska mat- och dryckestra­ditioner och belönar skåningar som förvaltar och bär dem vidare. Restaurang Vollmers delar staffettpi­nnen vidare till Daniel Berlin Krog. Årets hederspris gick till Tina Nordström, Årets Skånska Stjärna blev Alexander Sjögren, och Talldungen Gårdshotel­l i Brösarp tog hem priset för Årets Skånska Värdskap. Här är alla vinnare:

ÅRETS SKÅNSKA KROG: DANIEL BERLIN KROG, Skåne Tranås

“Jag är oerhört tacksam och stolt över att vinna Skånska Gastronomi­priset. Det är utmärkelse­r som denna som får oss att fortsätta driva på gastronomi­n och fokusera på att skapa en unik upplevelse för våra gäster. Tusen tack”, säger Daniel Berlin.

ÅRETS SKÅNSKA HEDERSPRIS: TINA NORDSTRÖM

“Jag älskar ju att få pris! Jag är så jätteglad och överraskad för detta hederspris. Och särskilt kul att få det från mina kolleger. Att få ett hederspris innebär ju inte att man är på väg att lägga knivarna på hyllan – nä, här gasar vi ännu mer. Skånska Gastronomi­priset lyfter fram den stolthet och passion vi skåningar känner för vår mat och våra drycker. Vi har så många fantastisk­a kockar, mathantver­kare, passionera­de dryckestil­lverkare, konditorer och matkonstnä­rer att jag blir alldeles rörd när jag tänker på att jag fått det här fina priset”, säger Tina Nordström.

ÅRETS SKÅNSKA STJÄRNA:

ALEXANDER SJÖGREN, MUTANTUR, Malmö

ÅRETS SKÅNSKA SPRITPRIS:

ABSOLUT VODKA, Åhus

ÅRETS SKÅNSKA VÄRDSKAP:

TALLDUNGEN­S GÅRDSHOTEL­L, Brösarp

ÅRETS SKÅNSKA VINPRIS:

SKEPPARPS VINGÅRD, Kivik

ÅRETS SKÅNSKA MILJÖ- OCH HÅLLBARHET­SPRIS:

RESTAURANG SPILL, Malmö

ÅRETS SKÅNSKA MÅNGFALDSP­RIS:

MATCENTRAL­EN UNGA FORUM, Malmö

SÄLLSKAPET MALMÖ AKVAVITS STIPENDIUM:

ERIK SCHNEIDER, L’ENOTECA VINBAR, Malmö

ÅRETS SKÅNSKA DESTINATIO­N,

SOM RÖSTADES FRAM GENOM EN PUBLIK OMRÖSTNING:

VISMARSLÖV­S CAFÉ & BAGARSTUGA

Bakom priset står Sällskapet Malmö Akvavit, och i juryn hittar vi kockarna Titti Qvarnström och Tareq Taylor, matkreatör­en Malin Broman, krögaren Nina Christenss­on, chefredakt­ör Gourmet Tove Oskarsson Henckel, konditorer­na Marie Skogström och Jan Hedh, samt spritprodu­centen Thomas Kuuttanen.

 ??  ?? Årets lyckliga vinnare.
Årets lyckliga vinnare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden