Gourmet

NYTT OCH HETT I KÖKET

- AV MALIN NORDBLOM

LÄNGTAN EFTER VÅR

De ikoniska Botanic Gardenmoti­ven, som ursprungli­gen var designade av Susan Williams-Ellis, har inspirerat till denna Botanic Garden Harmony-kollektion i porslin från brittiska Portmeiron. Koppen går att få med olika fjärilsmot­iv och färgställn­ingar på faten. Porslinet tål mikrovåg, diskmaskin, ugn och även frys. Rymmer 0,26 liter, 599 kr.

PRISBELÖNT CHOKLAD

Svenska Kakaobolag­et har vunnit era priser för sin småskaligt tillverkad­e hantverksc­hoklad. Den tillverkas i Skåne-Tranås på Österlen. Svenska Kakaobolag­et använder kakaobönor odlade utan bekämpning­smedel i Peru, Tanzania, Sri Lanka, Dominikans­ka republiken och Honduras. Chokladen är tillverkad utan vanilj, kakaosmör och sojaleciti­n och nns med olika kakaohalte­r, från 55 kr.

LJUST OCH FRÄSCHT

Kvänum Atelier har snickerier mestadels i ask. Luckan Ramel går att få i en mängd olika kulörer, här en ljus variant kallad Ax. Fior di Pesco, en vacker tunn skiva av italiensk marmor, toppar allt med sina gråvita toner med ett lätt stänk av rosa. En n detalj är köksöns runda hörn, som ger ett mjukt intryck. Pris på förfrågan.

KNIVSKARPT

Tamahagane­s brödkniv har ett exibelt blad som är längre än normalt. Det gör att man kan skära tunna skivor på ett enkelt sätt. Det är lätt att förstå att den kallas för ”softslicer”. Knivbladet är tillverkat av ett högkvalita­tivt japanskt stål med en hårdhetsgr­ad på 58 HRC med handtag av svart pakkawood, 1 999 kr.

BLIR VACKRARE MED ÅREN

Linnedukar i 100 procent lin som nns i fyra olika kulörer: Dusty Pink,

Old Rose, Avocado och Jeep Green. De nns även i tre olika storlekar. Linne är ju ett naturmater­ial som håller länge, och i kollektion­en nns även servetter. Från Lovely Linen, 1 099 kr.

HÅLL VÄRME OCH KYLA

Kyoceras termosmugg håller värmen eller kylan i 12 timmar. Innanmätet på termosmugg­en är keramiskt och är resistent mot fruktsyra. Finns i 350 ml och 500 ml, från 499 kr.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden