Gourmet

FYRA FAVORITER

Njut av en kall öl och en het snaps under sommarens kalas. Vi bad fyra av Sveriges främsta dryckespro ler att välja sina favoriter.

-

En kvartett dryckespro­filer bjuder på sina allra hemligaste svenska favoritdry­cker.

Sandra Lööv

Instagram: @swedishbre­wlady

En av landets största öl-influencer­s är Norrköping­sbördiga Swedish Brewlady, eller Sandra Lööv, som bjuder på en handfull av sina favoritdry­cker.

Boot Print IPA

– Det här är ett öl som bryggs för tredje året i rad på Internatio­nella kvinnodage­n för att uppmärksam­ma och uppmuntra kvinnor in i branschen. I år bryggde vi hos Hop Notch Brewing. En lättdrucke­n och fruktig IPA med låg beska – definitivt ett perfekt sommaröl!

Omnipollo Fatamorgan­a

– En stadig och trogen favorit på hyllorna runt om i Sverige. En juicy, fyllig humlebomb med smak av tropisk frukt med lite bett i beskan som gör den extremt välbalanse­rad.

Stigberget­s X Lervig Cuddle Monster Helles lager

– Som en frisk vind en varm sommardag – jäklar vad jag gillar denna! Låg alkoholsty­rka på 4,4 procent gör den helt perfekt krispig och törstsläck­ande.

O/O Brewing Porter

– Porter har så där perfekt rostad smak som gör att man vill ta en till. Inte för tung och inte för lätt. Jag har fått dille på porter just nu – att det bara skulle fungera vinter och höst är en myt.

Stockholms Bränneri Gin

– Den dricker jag med rikligt med is, toppad med Swedish Tonic och en kvist rosmarin för att göra den extra tjusig.

Anders Melldén

Instagram: @andersmell­den

Som dryckesred­aktör på Gourmet och skribent i bland annat Svenska Dagbladet provar Melldén tusentals drycker om året. Mest vin, men också en del öl och sprit. Här är hans sommarfavo­riter.

Uppsala Brygghus Czech Mate Pilsner

– Från min uppväxtsta­d kommer Uppsala Brygghus Czech Mate Pilsner. Ett törstsläck­ande men samtidigt smakrikt gräsklippa­röl med läcker beska.

Coeur de Cerise

– Är namnet till trots från Örebro. Det är ett syrligt körsbärsöl för vinälskare, nästan burgundisk­t i sin karaktär av fruktiga bär och fat i lyxigt lång, ganska torr stil.

O.P. Anderson Aquavit

– Varför krångla till det? O.P. Anderson Aquavit är i mitt tycke den perfekta sillnubben. Servera inte kallare än kylskåpet så att du kan njuta av kumminkryd­dan och den friska citrustone­n.

High Coast Dálvve

– En av Sveriges bästa whiskypavo­r kommer från Ådalen. Dálvve må betyda vinter, men smaken av rök, frukt, nötter och honung passar lika bra vid sommarbras­an.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden