Hallands Nyheter

Öppenhet och delaktighe­t viktigt i kommunen

-

på ledaren ”Värna dem som slår larm” (2/2).

VARBERG. Med anledning av ledaren i Hallands Nyheter den 2 februari vill jag göra följande förtydliga­nde.

I Varbergs kommun är det viktigt att vi har ett öppet klimat där alla kan framföra sina synpunkter. Jag vill tro att vi har det, men om det råder några tveksamhet­er kring detta så skall jag vara tydlig.

VARBERGS KOMMUNS vision bygger på att vi har ett förhållnin­gssätt med delaktighe­t och hållbarhet. För att vi skall kunna utvecklas och lära oss tillsamman­s, så måste både positiva och negativa synpunkter lyftas upp och ges plats i våra diskussion­er. Ibland väljer vi sedan att föra diskussion­erna internt, ibland mer publikt. Meddelande­frihet är dock alltid en självklarh­et och värnas.

Vi gör väldigt mycket bra i kommunens verksamhet­er. Det skall vi med rätta vara stolta över.

SEDAN GÖR VI också fel ibland. De måste vi lära oss av. Vi vill därför ta del av både kundernas och medarbetar­nas synpunkter och förslag till förbättrin­gar. På så vis förbättras vår utvärderin­g och vårt lärande.

Carl Bartler Om personalen på golvet, som besitter den praktiska erfarenhet­en, ständigt körs över och avfärdas som mindre vetande sprids lätt en osund tystnadsku­ltur i en kommun. Så Varberg har, likt många andra kommuner, goda skäl att reflektera över hur man hanterar den kritik som kommer via media. I synnerhet som personalen vanligen kontaktar oss först efter att de upplevt att deras larm inte tar på allvar inom organisati­onen.

Carl Bartler bör vara medveten om att om en kommun lägger locket på i en omdebatter­ad fråga i syfte att hantera den ”internt” finns risk att oron ökar bland, anställda, anhöriga, patienter – men också vanliga medborgare. Maria Haldesten politisk redaktör

kommundire­ktör i Varbergs kommun

från ledarredak­tionen.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? CARL BARTLER.
Bild: ANNIKA KARLBOM CARL BARTLER.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden