Hallands Nyheter

Martin Nilsson tog hem segern i Funkismell­o

- PETTER TARENIUS 010-471 52 46 petter.tarenius@hn.se

”Jag kan knappt tro att det är sant”, sa en rörd Martin Nilsson efter den oväntade segern i Funkismell­os delfinal i Jönköping. Segerbuket­ten? Den fick Shirley Clamp.

Falkenberg hade förvisso oddsen på sin sida. Bakom fyra av kvällens sex bidrag stod falkenberg­are. Men det var Martin Nilsson som med låten ”Var ligger landet där man böjer bananerna” som övertygade mest.

– Alltså, det känns så himla bra. Jag kan knappt tro att det är sant. Jag trodde det skulle bli någon av de andra, sa en överlyckli­g artist med en röst som knappt höll.

”Hälften peppad, hälften nervös” blev hans segerrecep­t som tar honom hela vägen till Funkismell­ofinalen i Stockholm den 24 april.

– Alltså, Stockholm ska bli så jäkla spännande, säger han. Men orkar du ladda om, har du några extra knep att ta till i Stockholm?

– Nej, jag har inga knep. Jag ska vara som jag är. Det gick ju bra här.

Inte bara juryn imponerade­s av framträdan­det. Direkt efter vinsten gratulerad­es han av superstjär­nan Shirley Clamp. Den hemliga gästen lämnar inte heller Jönköping tomhänt. I ren eufori gav segraren henne sin segerbuket­t.

– Han var så glad och rörd. Han som brukar vara så cool annars, säger Pia Berg, samordnare på Skreavägen­s dagliga verksamhet.

– Men alla falkenberg­are jobbade jättebra. Och vi kom bra förberedda tack vare musikerna från Studio Stäpelston som övade med oss. Det var ju live-band här och det visste vi.

– Det har varit underbart att vara ”manager” till de här ungdomarna, säger hon.

Övriga Falkenberg­sartister som ställde upp i Jönköping var

”Nej, jag har inga knep. Jag ska vara som jag är”

MARTIN NILSSON

segrare i delfinalen av Funkismell­o Lovisa Lindgren (”Aldrig ska jag sluta älska dig”), Olivia Löwenäng (”Stoppa mig!”) och Lovisa Hultén (”Välkommen”).

 ?? Bild: PRIVAT ?? MOT STOCKHOLM. Hemliga gästen Shirley Clamp fick Martin Nilssons segerbuket­t.
Bild: PRIVAT MOT STOCKHOLM. Hemliga gästen Shirley Clamp fick Martin Nilssons segerbuket­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden