Hallands Nyheter

Finansmini­stern till Näringsliv­sdagen

- PETTER TARENIUS 010-471 52 46 petter.tarenius@hn.se

Om temat är ”Värdskap” så kan man ju inte gärna tacka nej om finansmini­stern vill komma. Magdalena Andersson deltar i Näringsliv­sdagen den 1 mars.

Fint folk får komma sent. Näringsliv­sdagens 900 platser är slutsålda sedan länge och årets program låg spikat och klart. Då kontaktade opposition­srådet Per Svensson (S) arrangörss­taben och tipsade om en partikolle­ga på genomresa – Sveriges finansmini­ster Magdalena Andersson.

–Per Svensson hade koll på att hon skulle till trakten just den dagen. Vi var ju klara med programmet sedan länge men om det är fokus på ”värdskap” i år så vore det väl fasen om inte hon skulle få plats, säger Magnus Wernersson som är programans­varig för Näringsliv­sdagen.

NÅGON REGELRÄTT FÖRELÄSNIN­G blir det dock inte. Under 20 minuter ska Magdalena Andersson i stället bli utfrågad av dagens moderator, den rutinerade journalist­en och radioprofi­len Erik Blix.

– 20 minuter är ganska lång tid och Erik Blix är ju driven. Precis innan så pratar dessutom ordförande­n för Svenskt Näringsliv, Leif Östling, så man kan väl tänka sig att han lär skicka vidare några frågor, säger Magnus Wernersson.

Det är inte första gången som Näringsliv­sdagen gästas av en minister. Anders Borg, Maud Olofsson, Annie Lööf och Mikael Damberg har alla stått på scenen tidigare år.

MEN DET ÄR första gången som Magdalena Andersson kommer till Falkenberg sedan hon blev minister efter valet 2014.

– Hon har varit med ett par år nu och börjar bli slipad. Som företagare blir man ju fundersam i dag när det gäller exempelvis Brexit och Trump. Och hur ser hon på vår egen ekonomi?

 ?? Bild: KRISTIAN POHL/REGERINGSK­ANSLIET ?? Magdalena Andersson (S).
Bild: KRISTIAN POHL/REGERINGSK­ANSLIET Magdalena Andersson (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden