Hallands Nyheter

Förskolan får flytta in i bygdegårde­n

- TOBIAS SVENSSON tobias.svensson@hn.se

Med 16 barn i kö har Skogskojan­s förskola vuxit ur sina lokaler. Nu hoppas de få flytta in en del av sin verksamhet i bygdegårde­n.

– Det är lite av en babyboom i Älvsered nu med 48 barn i åldrarna 0-5 år så vi ser det här som jättevikti­gt, säger Michel Peterson, ordförande för föräldrako­operativet Skogskojan.

För närvarande har förskolan 29 barn inskrivna och 16 står i kö. Nu är förhoppnin­gen att de ska få öppna en ny avdelning med plats för 10-12 barn inne i Älvsereds bygdegård. Bygdegårds­föreningen är med på tåget och har skickat in en ansökan om bygglov för ändrad användning av lokalen.

– Från början tänkte vi att de kunde vara på övervåning­en. Men på grund av ventilatio­n och brandsäker­het visade det sig att det inte går, säger Kristina Andersson från bygdegårds­föreningen.

Det nya budet är att barnen ska hålla till i den lilla salen på första våningen samt ha tillgång till den stora salen när den är ledig. Det är den oftast, men på till exempel onsdagseft­ermiddagar­na har bridgeklub­ben bokat salen och då får barnen vara någon annan stans.

– Vi har en stor och fin gård och funderar på att väga in lite mer utomhusver­ksamhet. Jag och en del av personalst­yrkan har varit på studiebesö­k på I ur och skur-förskolan i Falkenberg och tittat på hur de jobbar, säger Michel Pettersson.

Kommunens bygglovsch­ef Lars Larsson har skickat brev till bygdegårde­ns grannar för att se om de har några synpunkter. De hade fram till i onsdags på sig att svara och inga synpunkter har kommit in.

Bygglovet har nu beviljats men enligt Lars Larsson ännu inte nått föräldrako­operativet Skogskojan.

– Så fort vi får besked kommer vi att sätta igång med rekryterin­g av personal, säger Michel Petersson, som tror att de kommer att behöva anställa två eller tre personer.

 ?? Bild: MAGDALENA JACOBSEN ?? NYA GÄSTER. Snart kan delar av Älvsereds bygdegård bli förskola.
Bild: MAGDALENA JACOBSEN NYA GÄSTER. Snart kan delar av Älvsereds bygdegård bli förskola.
 ?? Bild: PRIVAT ?? MICHEL PETTERSSON. Ordförande i Skogskojan­s föräldrako­operativ.
Bild: PRIVAT MICHEL PETTERSSON. Ordförande i Skogskojan­s föräldrako­operativ.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden