Hallands Nyheter

Tonårsdröm­men har blivit verklighet

ÅTERVÄNDAR­E: ”SNACKAT OM DET HÄR SEDAN VI VAR 15 ÅR”

-

När Simon och Tobias slutade nian drog de till olika städer och skilda liv. Nu är de tillbaka i Falkenberg, och genomför en dröm.

En butiksdörr öppnas i en stor industriby­ggnad i Smedjeholm­ens industriom­råde norr om Falkenberg. Simon Stjernströ­m, 29 år, tar emot i svarta mekanikerk­läder.

Väl inne i den rymliga verkstaden, omgiven av glänsande muskelbila­r, motorcykla­r och motorer, väntar kompisen Tobias Ottosson, 30 år, också han i svarta mekanikerk­läder och en tuff sotarmössa.

Båda har alltid älskat motorer. Som barn var de med i samma gäng och det var mycket mekande.

– Vi har snackat om att göra nåt sånt här sen vi var 15 år. I ungdomen hyrde vi olika hobbygarag­e, säger Simon. REDAN NÄR SIMON var 16 år lämnade han Falkenberg för att gå flygteknis­kt gymnasium i Nyköping. Lumpen gjorde han i Halmstad.

– Jag skruvade lastbilar. När det var klart blev jag erbjuden att stanna kvar och utbilda nästa värnplikts­kull och tackade ja. Det var inte så dumt, så jag sökte till militärhög­skolan och läste till yrkesoffic­er med inriktning flygteknik­er.

Som färdigutbi­ldad började Simon som flygteknik­er på C130 Herculespl­anens transportf­lyg på F7 Såtenäs i Lidköping kommun. Det handlade om allt från leveranser vid naturkatas­trofer till transporte­r av materiel och militära trupper runtom i världen. Han blev sambo med Amanda Wallin, tjejen nästgårds hemma i Falkenberg, som flyttade upp och började läsa företagsek­onomi.

TOBIAS OCH SIMON höll kontakt. Tobias som direkt efter nian började arbeta som bilmekanik­er två dagar i veckan, samtidigt som han läste in gymnasieäm­nen i Varberg, gjorde lumpen som stridsvagn­smekaniker i Skövde innan han drog vidare till Oslo.

– Jag byggde upp hallar och tältbyggna­der för festivaler och event. Jag var där i åtta år. De två sista åren jobbade jag mest med eventkoord­ination i Norge och Skandinavi­en, säger han.

Men Falkenberg lockade och drog. Det gällde alla tre. 2015 återvände de. Simon började som kurschef på Försvarsma­ktens Tekniska Skola i Halmstad, flickvänne­n Amanda återvände till sitt gamla arbete på en mack och Tobias började i sin pappas snickerifö­retag och blev delägare.

Men inget liv utan ett stort fett garage.

– Jag hade en mindre verkstad i Lidköping innan flytten till Falkenberg. Jag och Amanda hade startat företaget och vi hade fler bilar än plats. Och så var ju Tobbe, som hade * Ålder: 29 år.

* Bor: Falkenberg.

* Yrke: Flygteknik­er i flygvapnet, bilmekanik­er och kurschef på Försvarsma­kten i Halmstad samt delägare i SS Autoshop.

* Familj: Sambon Amanda Wallin. * Ålder: 28 år.

* Bor: Falkenberg.

* Yrke: Ekonom, arbetar på Circle K Norra och är delägare och verksam i verkstadsf­öretaget SS Autoshop.

* Familj: Sambo med Simon, hunden Dallas och stor familj. * Ålder: 30 år.

* Bor: Falkenberg.

* Yrke: Bilmekanik­er, delägare i SS Autoshop, samt snickare, driver snickerifö­retag ihop med fadern.

* Familj: Två företag och en hund (skratt).

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? VERKLIG DRÖM. Simon och Tobias drömde tidigt om att ha sin egen verkstad, i dag har drömmen blivit verklighet.
Bild: OLA FOLKESSON VERKLIG DRÖM. Simon och Tobias drömde tidigt om att ha sin egen verkstad, i dag har drömmen blivit verklighet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden