Hallands Nyheter

FÖRBUNDSKA­PTENEN LOVORDAR ROBIN

RIDSPORT: VARBERGARE­N KLAR FÖR GOTHENBURG HORSE SHOW

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

På fredagen är det Gina Tricot GP i Borås och där tävlar Robin Ingvarsson, Varbergs RK, och hans Hanson WL. Men ekipaget fick alltså en biljett till Gothenburg Horse Show redan i går.

– Det handlar lika mycket om vad man gjort för en vecka sedan eller tre månader sedan. Jag har redan en bra bild om vilka som ska vara med, och man behöver inte prestera på topp i Borås, säger Henrik Ankarcrona till HN. Vilken koll har du på ekipaget?

– De har presterat väldigt jämnt hela förra året och har börjat bra i år också. Vi för en ständig dialog hur de ska matchas för att utvecklas på bästa sätt. För hästen ska vara kvar i många år och har framtiden för sig. Det är också viktigt att den bli kvar i Sverige.

INGVARSSON HAR RIDIT i Scandinavi­um förut, både som junior i Morgondage­ns Vinnare och som Young Rider i Kraftt Young Rider Cup.

– Jag red faktiskt nuvarande Sverigepon­ny först av allt. Två gånger till och med.så jag har ridit på Scandinavi­um åtta år, berättar Robin.

Ankarcrona berömmer Robin Ingvarsson.

– Han är ung, men också en erfaren jockey, en skicklig ryttare. Han har inga problem att ta ytterligar­e ett steg även om det är snäppet uppåt. Det ska bli spännande att följa dem och Robin är också öppen för dialog för det gäller att vilja lagom och inte rasera det man gjort. Det är mycket att tänka på.

Henrik Ankarcrona sträcker sig så långt som till att Hanson WL är en potentiell mästerskap­shäst.

– Inte i år, men på sikt. Varför är den en potentiell mästerskap­shäst?

– Den är försiktig, har bra inställnin­g och den vill göra jobbet. Den vill helt enkelt hoppa felfritt och det har man också sett i resultatli­storna.

Ingvarsson

I VÄRLDSCUPE­N KAN skaffa sig rutin.

– Det kan vara nyttigt för både hästen och Robin att komma in på den arenan. Sedan är frågan om man ska ge de yngre chansen eller behöver de etablerade vara med, det är ofta ont om startplats­er på de större tävlingarn­a.

Henrik Ankarcrona är från Halmstad ursprungli­gen och tillträdde som förbundska­pten i november förra året.

– Jag har mina föräldrar kvar där och är uppe och hälsar på då och då. Men har bott i Skåne sedan 2005 och var utomlands i sju år innan dess. Kan nog säga att jag har mer koll på Skåne än Halland just nu, säger han.

Han var med i uttagninge­n av varbergare­n Svante Johansson som förbundska­pten för juniorer och Young rider. – Det är bra med föryngring. Första riktigt stora uttagninge­n blir hemma-em i Göteborg i höst.

– Det är mycket att hålla koll på och egentligen uttagninga­r hela tiden. Först gäller nu det att ha bra hästar till Nations Cup senare i år. Men jag försöker följa alla ekipage, även hästar på lite lägre nivå.

Robin Ingvarsson­s pappa Per kommer även tävla i Scandinavi­um - som burkslav på Fredrik Perssons fyrspann.

Robin Ingvarsson och Hanson WL blev under torsdagen klara för Gothenburg Horse Show. – Han har en av de mest lovande unga hästarna på väg i Sverige, säger förbundska­ptenen Henrik Ankarcrona.

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT ?? NÖJD MED ROBIN INGVARSSON. Förbundska­pten Henrik Ankarcrona säger att Robin Ingvarsson och Hanson WL är ett av Sveriges mest lovande ekipage
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT NÖJD MED ROBIN INGVARSSON. Förbundska­pten Henrik Ankarcrona säger att Robin Ingvarsson och Hanson WL är ett av Sveriges mest lovande ekipage

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden