Hallands Nyheter

Yigit laddad inför titelmatch­en

- ANDERS WALLIN TT

Anthony Yigit drar ett streck igenom sin karriär. Ena sidan handlar om allt fram till januari 2016 – andra om tiden med nye tränaren CJ Hussein. – Nu boxas jag mer än att bara vara en slugger, säger han inför lördagens Europatite­lmatch mot britten Lenny Daws.

– Who is this? CJ Hussein svarar kort, bryskt och irriterat. Sedan konstatera­r tränaren att Anthony Yigit inte kan prata i telefon.

Nästa samtal från TT, som är det tredje, tar svensken själv hand om.

– CJ är ärlig och rak. Man behöver inte vara orolig för att han ska snacka skit om dig bakom ryggen, säger Yigit.

– Som tränare är han väldigt strikt. Han tror på det han gör, och jag tror det här var precis den tränaren som jag behövde.

25-ÅRINGENS LÅNGVARIGA samarbete med tränaren Vassili Boguslavsk­y nådde sitt slut i början av förra året. Vid den tidpunkten visste inte Yigit riktigt hur eller var han skulle få en fortsättni­ng på karriären.

Men när promotor Nisse Sauerland tog honom till London fick situatione­n en snabb och bra lösning.

Yigit hittade St Pancras Boxing Gym – och CJ Hussein.

Året med nye tränaren har renderat i stora förändring­ar för svensken.

– Jag har blivit mer av en boxare. Nu tänker jag på små saker som jag tidigare inte hade tänkt på. Tidigare när jag har boxats har folk sett en krigare, en slugger. Nu kan jag försvara mig bättre och jag tänker på vad motståndar­en kan tänkas göra, säger han.

– Jag har blivit mer taktisk, teknisk. Samtidigt har jag fortfarand­e fajtern inom mig, så den kan jag ju plocka fram om det behövs.

I EUROPATITE­LMATCHEN MOT Lenny Daws har Anthony Yigit tänkt sig att använda sig av hela sin repertoar.

– Vi ska se till att vara på redan från start så att han inte hinner tänka. Vi tänker gå på första, andra ronden ordentligt, så att han inte hinner in i andra andningen, säger Yigit.

En seger mot den tretton år äldre britten resulterar i första svenska Europatite­ln sedan Anders ”Lillen” Eklunds seger 1987.

– Det vore stort. Jag är säker på mig själv, jag har tränat hårt inför den här matchen och det enda jag kan göra är att gå in och utföra det jag har tränat på. Det kommer att räcka, absolut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden