Hallands Nyheter

Solala i stämmor på lördag

- MALIN EIREFELT 0721-91 12 67 malin.eirefelt@hn.se

Helgen bjuder på konserter i både Varberg och Falkenberg. A capella-gruppen Solala landar exempelvis i Varberg på sin Sverigetur­né.

I kväll anordnas en minneskava­lkad i Vinbergs kyrka, Falkenberg, där Minnenas kvintett och Elvis 4 Ever spelar 50-, 60-, och 70-talsmusik.

I Varberg spelar rocktrion Liar Thief Bandit, från Malmö, på Back Stage på fredagskvä­llen. På lördagen spelar metal-, thrash- och punkbandet Dead Sleep, också från Malmö, på samma ställe.

På lördagskvä­llen kommer A capella-gruppen Solala till Nöjesghall­en i Varberg.

– Vi har fortfarand­e vårt köksbord med oss och publiken får sitta där med oss när vi sjunger och tjötar. Vi är inte särskilt välpolerad­e och vi vill sjunga med hela kroppen, sa Jens Lindvall i en intervju med HN tidigare i år.

SOLALA HAR GJORT sig kända för avskalade tolkningar hemma i köket, av låtar som bland annat Ted Gärdestads ”Come give me love”, Eva Dahlgrens ”Ängeln i rummet” och låten ”Anthem” från musikalen Chess. De har även släppt populära ”Solala Sessions” på Youtube med folkkära artister som Helene Sjöholm och Magnus Carlson.

På söndag anordnas en välgörenhe­tskonsert för Världens Barn i Skrea kyrka i Falkenberg. Jörgen Sonemalm, som bland annat har varit med i Wizex och spelat i lokala band i Falkenberg som Shine On, Schakonats Bluesband och med Robert Wells i Körslaget, står bakom spelningen.

– Konserten blir ganska avskalad med piano, gitarr, slagverk och sång. Förutom några lokala musiker har jag med mig en kompis som har spelat trummor med Jazzgossar­na, säger Jörgen Sonemalm.

PÅ SÖNDAG SPELAR också Örjan Hill och Sabina Henriksson ”Från vals till boogie woogie” på Aranäs bygdegård, Varberg. ”Svensk spelmansmu­sik och nordisk vis- och schlagertr­adition möter amerikansk swing och boogie woogie”, lovar programmet.

 ?? Bild: MAGNUS BERGSTRÖM ?? MED RÖTTER I JAZZEN. De tre sångarna har sjungit med Helene Sjöholm och Magnus Carlsson.
Bild: MAGNUS BERGSTRÖM MED RÖTTER I JAZZEN. De tre sångarna har sjungit med Helene Sjöholm och Magnus Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden