Hallands Nyheter

Musikfest i Okome

- MALIN EIREFELT 0721-91 12 67 malin.eirefelt@hn.se

Både Patrik Isaksson och Timo Räisänen kommer till Okome. ”En nysatsning”, enligt arrangören.

De senaste åren har Okome bygdegård flera gånger fyllts av 350 besökare och nationellt kända artister som Tommy Nilsson, Jessica Andersson och Hasse Andersson.

– Vi har haft utsålda bygdegårds­spelningar, säger arrangör Christer Kallies.

Till sommaren satsar Okome bygdegårds­förening större. Utöver bygdegårds­spelningen med Patrik Isaksson, som blir 12 maj, anordnar föreningen en utomhusspe­lning med Timo Räisänen som dragplåste­r 27 juli.

– Detta är helt nytt. Vi ser det som en nysatsning. Det blir så mycket större, säger Christer Kallies.

Utöver Timo Räisänen, som har spelat i Okome två gånger tidigare, spelar även West of eden och Falkenberg­sbandet I am nova.

– West of eden spelar lite skotsk- irländskin­spirerad musik. De är partyfläkt. I am nova är mer popigt men lite åt Timohållet, med indiekänsl­a, säger Christer Kallies. Varför satsar ni på utomhuskon­sert?

– Personlige­n gillar jag utmaningar. Att göra det omöjliga möjligt. På pappret är det omöjliga att vår lilla bygd med små resurser och liten befolkning ska kunna klara ett sådant arrangeman­g. Men när man börjar spåna, räkna, och ser intresset har det gått från omöjligt till möjligt.

Om publikanta­let från bygdegårds­spelningar­na, 350 personer, dubblas räknar Christer Kallies med att det går runt.

– Men mitt mål är tusen besökare. Då är vi på den säkra sidan, och kan kanske få en ekonomisk vinning också. Men vi strävar inte efter att tjäna pengar, utan göra något utöver det vanliga. Hur tänker ni kring logistik, med 1000 personer till Okome?

– Jag tror att många kommer köra. Det kommer säkert en del turister från Ullared och de från bygden kommer säkert att cykla. Man får ta sig hit själv, helt enkelt, och så tar vi hand om alla när de kommer fram.

Timo Räisänen är inte ute på turné i sommar, utan gör bara enskilda spelningar.

– Det är det roligaste. Han ville gärna komma hit.

 ??  ??
 ?? Bild: MARCEL PABST ?? ÅTERKOMMER. Timo Räisänen gästar Okome än en gång.
Bild: MARCEL PABST ÅTERKOMMER. Timo Räisänen gästar Okome än en gång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden