Hallands Nyheter

Böljan starkast i målrikt derby

Böljan öste in mål i första halvlek. Men efter paus kom offensivlu­stan av sig. – En tuff match, men vi gjorde det bra, sa Wilma Persson Gullqvist.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Artonåring­en som snart fyller nitton, har ett smeknamn som hänvisar till en tidigare Oddset-reklam, spelade hela matchen och vass offensivt.

– Hörnan kom jag knappt ihåg, men andra målet då visste jag var jag skulle lägga in den, sa ”PG”.

HON DUNKADE UPP 1-0 i högerkryss­et på Wilma Rydells hörna och sprang också i djupled och serverades av Ida Lindqvist fram till 3-1 en ren och skär Tvååkers Ifkombinat­ion.

– Vi tappade många spelare i Tvååker och jag kände att jag var tvungen att hitta nya utmaningar, sa Wilma Persson Gullqvist som gör sin andra säsong i Böljan.

Radarpartn­ern på topp, Ena Mujdzic, ville inte vara sämre. Kvällens tjusigaste mål var 2-0 som hon kyligt lobbade i vänsterkry­sset.

Halmias Matilda Olsson, som även växelspela­r med allsvenska Vittsjö, reducerade till 1-2 men Bölja fortsatte trumma på när Matilda Johansson dribblade, sköt och tog egen retur - samt en snygg bredsida av Mujdzic fram till 5-1 på Ebba Andersson inspel.

– När vi höjer vår press hittar vi vårt offensiva spel och gör många fina mål. Men i andra kom vi på ”mellis” och då är Halmia för bollskickl­iga, sa coachen Maria Nilsson.

BÖLJAN TRYCKTES tillbaka och fick inte stopp på Jessica Jingblad som relativt enkelt fick reducera två gånger om.

Ändå kan man titulera sig bäst i mellersta Halland. Wilma Persson Gullqvist ser fram emot seriepremi­ären i Elitettan.

– Alla möjlighete­r finns, men det är svårt att hur det går men vi tror på laget, sa Wilma som till vardags är van att rycka ut - även utanför fotbollspl­anen.

– JAG PLUGGAR till brandman och med fotbollen blir det sju, åtta träningar i veckan.

Maria Nilssons gäng möter Rössö i genrepet nästa helg.

– Förhoppnin­gsvis kan vi få spela där borta. Eller i alla fall på gräs, sa Maria och blickade mot Falcon Alkolfri Arena.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN/FALKENBERG­SBILD.SE ?? MÅLRIKT DERBY. Böljan, här med tvåmålssky­ten Wilma Persson Gullqvist, vann derbyt mot Halmia med hela 5-3.
Bild: ROBERT BOMAN/FALKENBERG­SBILD.SE MÅLRIKT DERBY. Böljan, här med tvåmålssky­ten Wilma Persson Gullqvist, vann derbyt mot Halmia med hela 5-3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden