Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Kan On Track Piraten slå världsstjä­rnan Nuncio?

Ja, om ”Piraten” lyckas ta spets och att Johnny Takter sedan gör en gudabenåda­d tempostyrn­ing.

I klartext innebär det att jag dubblar systemet och streckar de två kanonerna.

Form slår klass, sägs det men båda hästarna har mycket hög klass, så då lär form och löpningssc­enariet spela stor roll.

Jag läste någonstans att Stefan Melander uppskattad­e att Nuncio nått 70 procent på formkurvan. Han speedar också upp Nuncio då det blir utan skor på framhovarn­a.

”Piraten” ska tävla med barfotabal­ans och en ny specialgjo­rd vagn åt hållet jänkarvagn – ja, gillar verkligen tränaren Hans R Strömbergs satsning, för att inte tala om inställnin­g; det är nu vi har den stora möjlighete­n att slå Nuncio!

En riktig tuff uppgift

Mycket av den här emotsedda duellen kommer att avgöras första 500.

Visst har Nuncio spår utanvändig­t om On Track Piraten, men spår 5 bakom bilen på Solvalla är riktigt bra. Skulle Örjan Kihlström satsa allt på ett kort i startögonb­licket, så tror jag att Nuncio spetsar och då är väl loppet i princip över.

Nu är Örjan Kihlström inte den mest ”lättläste” kusken, utan han kan i princip hitta på vad som helst.

Jag skulle inte alls bli förvånad om han tar en lugn start. Det är ju trots allt bara åtta hästar med, så han kan attackera i princip när han vill med Nuncio.

En stjärna, en talang

Delicious US är en stjärna och trots ett besvärligt utgångsläg­e väljer jag att singelstre­cka. Nu när det är kort distans lär Kihlström bjuda på ett offensivt upplägg – och hon är ju motståndet överlägset.

Julia Pellini är min andra spik. Hon är en talang som kan få sitt genombrott i år. I årsdebuten hade hon inte fritt till slut som tvåa, men oj så fin hon såg ut.

Läget är perfekt och det är väl ”bara” Peter Unterstein­ers hästar emot.

I övrigt; ja, den kommande veckan blir slitsam för oss tränare när vi ska plöja igenom spelutredn­ingen av Håkan Hallstedt – den är visst på 1900 sidor ...

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden