Hallands Nyheter

New York Rangers vidare till slutspel

- TT

New York Rangers kommer att spela vårens slutspel i Nhlishocke­yn. I och med att laget besegrade Philadelph­ia med 4–3 har de säkrat ett wild card.

Rangers hade förlorat de senaste åtta matcherna på hemmaplan före mötet med Philadelph­ia.

Två av hemmalaget­s mål gjordes av svenskar. Mika Zibanejad inledde Rangers målskytte när han, framspelad av Mats Zuccarello, kvitterade i numerärt överläge i den andra perioden.

Zuccarello, som var matchens assistkung, var även inblandad i Brendan Smiths 2–1-mål och Oscar Lindbergs 3–1-mål.

HENRIK LUNDQVIST GJORDE 20 räddningar i Rangers-målet. Det är den fjärde matchen på rad som Lundqvist startat sedan han kommit tillbaka från en höftskada. Han var mycket nöjd med lagets insats efter matchen.

– Det är definitivt någonting som vi alla ska vara stolta över. Det är en tuff liga, det är svårt att vinna. Det är svårt att ta sig till slutspel, säger Lundqvist till nhl.com.

DET ÄR DEN tredje säsongen i rad som Rangers plockat minst 100 poäng i grundserie­n, ett mycket bra facit.

– Vi ser fram emot den sista veckan och fortsätta jobba på vårt spel, och sedan förbereda oss för slutspelet, säger Lundqvist.

I och med förlusten går Philadelph­ia inte vidare till slutspel. Det är den tredje gången på fem säsonger som laget missar slutspelet.

SEXTON AV DE 30 Nhl-lagen går vidare till slutspel. Den sista omgången före slutspelet spelas söndagen den 9 april. De bästa tre lagen i de fyra divisioner­na går vidare, och ytterligar­e fyra får wild card.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden