Hallands Nyheter

Axborn rasande i premiären

- MALIN EIREFELT 0721-91 12 67 malin.eirefelt@hn.se

Falkenberg­aren blev rasande i premiäravs­nittet. När han ser det i efterhand känner han sig blottad.

På måndagskvä­llen sändes första avsnittet av ”Sveriges Modigaste” på TV3 där falkenberg­aren Gustav Axborn, 21, är med.

– Det var lite jobbigt och konstigt att se och höra sig själv på tv. Man känner sig ganska blottad. Det är så mycket känslor inblandat, allt är äkta och man kan inte styra något eftersom det redan är inspelat, säger Gustav Axborn som nu bor i Stockholm.

Han säger att han satt med rysningar hela avsnittet och beskriver den första tävlingen ”The drowning cage”, där deltagarna skulle såga sig ur en bur, som brutal.

– DEN VAR helt sjuk. Just höjder och vatten är inte mina rädslor. Men vi var fastkedjad­e och sänktes ner i vatten på obestämt tid. Det var olika länge varje gång. Man visste aldrig när man skulle komma upp. Man kunde inte räkna. Jag trodde att vi skulle spela in lite rolig tv, och så slängs man in i det, det första man gör. Jag hade aldrig känt sådan panik tidigare, säger han.

Gustav Axborn berättar att han svalde mycket vatten.

– Det syntes inte i programmet, men en gång var jag under vatten ett bra tag. Hade jag inte varit en sådan tävlingsmä­nniska hade jag gett upp direkt. Det var äckligt.

När Gustav Axborn väl kom upp ur buren var han rasande.

– De två jag tyckte var bäst var i andra laget och vårt lag fick tio straffminu­ter. Det var så omotiveran­de. Och när jag väl var nere tog det ganska lång tid. Av någon anledning tittade jag under vattnet så jag fick mycket saltvatten i ögonen. Jag såg inte var jag filade. När jag såg på ringen senare hade jag sågat på fyra ställen. Jag blev så lack. Hade jag sågat på samma ställe hade vi kanske vunnit.

går

VINNAREN AV PROGRAMMET hem med 500 000 kronor.

– Det var en av anledninga­rna till att jag sökte. Om jag vann skulle jag först och främst tatuera färdigt mig. Jag har redan gaddat ena armen men jag vill göra bröstet och massa andra grejer. Och det kostar pengar att göra mycket gadds. Sen skulle jag spara pengar och bjuda pappa på en resa när han fyller 50.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden