Hallands Nyheter

Jag är inte orolig över utbudet för ungdomar

-

Efter vår minskning 2016 ligger vi fortfarand­e tillsamman­s med Halmstad högre än både Varberg, Hylte och Laholm.

på ”Kanske inte så genomtänkt” (3/4).

FALKENBERG. Det stämmer att vi i Falkenberg gjorde en minskning i bidrag till studieförb­unden 2016. Tidigare lade Falkenberg mest pengar per invånare i hela Halland när det gäller studieförb­unden. Efter vår minskning 2016 ligger vi fortfarand­e tillsamman­s med Halmstad högre än både Varberg, Hylte och Laholm.

DET ÄR INTRESSANT att du läst senaste numret av Framtid Falkenberg, du verkar dock missat den stora satsning som Alliansen plus gör från och med 1 januari i år. Vi satsar 4 miljoner kronor årligen på öppen verksamhet för äldre ungdomar, detta utöver den verksamhet som vi i dag har som främst riktar sig till en yngre målgrupp. Jag är inte alls orolig för att utbudet för ungdomar när vi gör en sådan här stor satsning blir mindre, snarare tvärtom. Detta skapar förutsättn­ingar för ungdomar att till exempel genomföra konserter med mera i Falkenberg. Politik handlar om att våga prioritera och ibland ompröva.

I FALKENBERG VALDE vi att satsa stort på ungdomsver­ksamhet, och som du själv så många gånger påpekat så riktar sig Studieförb­undens verksamhet främst till äldre. Folkbildni­ngen är viktig och en nyckel till att stärka demokratin. Jag är glad att vi trots denna prioriteri­ng fortfarand­e har en jämförelse­vis hög ekonomisk ersättning till studieförb­unden i Falkenberg.

Per Johansson (C)

ordf. kultur- och fritidsnäm­nden

 ?? Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT/TT ?? UNGDOM. Vi satsar 4 miljoner kronor årligen på öppen verksamhet för äldre ungdomar
Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT/TT UNGDOM. Vi satsar 4 miljoner kronor årligen på öppen verksamhet för äldre ungdomar

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden