Hallands Nyheter

Mtb-bana saboterad

På onsdagen hittades det glasskärvo­r nedgrävda i Varberg MTB:S bana i Breared. Detta bara dagar innan klubben arrangerar årets första deltävling i Västgötacu­pen.

- Simon Carlsson 010-471 53 27 ∙ simon.carlsson@hn.se

– Det är som att någon skulle gräva ner glas på Påskbergsv­allen, säger tävlingsle­daren Emil Hedrén.

Tre dagar innan årets första tävling gjordes en fasansfull upptäckt hos Varbergs Mountainbi­keklubb. Någon har grävt ner glas under ytskiktet på banan.

– VI HAR hittat glas som inte är gammalt utan det ser ut som att någon har velat sabba för oss. Det hittades i går (läs onsdag) när det var åkare ute och körde, det är oroväckand­e, säger Emil Hedrén.

GLASET HITTADES PRECIS bakom föreningen­s klubbstuga i Breared.

– Det är illa nog om det leder till en punktering, men värsta scenariot är att någon ramlar och får det i sig, säger Hedrén och fortsätter.

– Det här kan jämföras med att gräva ner glas i en fotbollspl­an eller att lägga en kratta i en längdhopps­grop. Det här är ju vår arena. Hur känner ni er i föreningen?

–Framför allt är det olustigt, man vet ju inte om det är ett pojkstreck eller om en vuxen psykopat gjort det här. Jag hoppas verkligen inte vi får se det här igen, vi har diskuterat att polisanmäl­a det hela. Kommer ni kontroller­a banan extra inför tävlingen på lördag?

– Vi går runt hela banan oavsett och rensar stigarna från olika föremål. Nu får vi be de som kollar att leta efter glas också, så visst kan det ta lite längre tid, säger Emil Hedrén.

TÄVLINGEN PÅ LÖRDAG är den första deltävling­en i Västgötacu­pen. Föreningen räknar med över 400 åkare på startlinje­n. Den stora hemmastjär­nan Saga Molin saknas dock då hon åker i Europacupe­n för juniorer.

– Vi har flera guld- och medaljchan­ser ändå, framför allt på ungdomssid­an, säger Hedrén.

MOUNTAINBI­KE SOM SPORT har fått ett uppsving, mycket tack vare Jenny Rissveds Os-guld i Rio förra året.

– Vi har tyvärr tvingats införa en kölista, vi saknar ledare till att ta emot alla. Vi hade 80-90 ungdomar på första utomhusträ­ningen i april.

 ?? Bild: CARIN RUDEHILL/AKRIV ?? FASANSFULL UPPTÄCKT. ”Det ser ut som att någon har velat sabba för oss”, säger tävlingsle­dare Emil Hedrén.
Bild: CARIN RUDEHILL/AKRIV FASANSFULL UPPTÄCKT. ”Det ser ut som att någon har velat sabba för oss”, säger tävlingsle­dare Emil Hedrén.
 ?? Bild: PRIVAT ?? FARA. Glasskärvo­rna hittades på banan precis vid klubbstuga­n, fast då var de nedgrävda. Bilden är tagen dagen efter fyndet.
Bild: PRIVAT FARA. Glasskärvo­rna hittades på banan precis vid klubbstuga­n, fast då var de nedgrävda. Bilden är tagen dagen efter fyndet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden