Hallands Nyheter

Anaheim klart för kvartsfina­l

- TT

Anaheim blev det första Nhl-laget som blev klart för kvartsfina­l i Stanley Cup efter den fjärde raka segern över Calgary. Det kan ge Tre Kronor förstärkni­ng till VM genom Calgary-centern Mikael Backlund.

Redan nu är det klart med elva Nhl-spelare till Tre Kronor och om Backlund vill och är hel är han säkert aktuell för Vm-spel i maj.

– Vi ska sätta oss ner för att diskutera namn som blir lediga när lag blir utslagna. Vi har inte gjort det ännu, säger Tre Kronors förbundska­pten Rikard Grönborg till Expressen.

I KVARTSFINA­LEN VÄNTAR segraren mellan Edmonton och San Jose där det just nu står 2–2 i matcher.

Patrick Eaves, Nate Thompson och Ryan Getzlaf gjorde Anaheims mål i 3–1-matchen mlt Calgary.

När Calgary-måvakten Brian Elliott sjabblade in Eaves skott i den sjätte minuten fick han lämna planen. Ersättaren Chad Johnson fick ingen drömstart då han släppte in ett mål redan efter en minut.

Rickard Rakell fick en passningsp­oäng till Thompsons mål.

Washington utjämnade till 2–2 i matcher mot Toronto efter seger med 5–4. Nicklas Bäckström spelade fram till TJ Oshies två mål. Även André Burakovsky noterades för en assist i matchen.

– Väldigt skönt såklart, det var viktigt att vi fick den här segern. Nu är det bäst av tre och bara att köra. Man kan inte avvakta och backa hem, det går inte. Men Leafs viker aldrig ner sig, så vi vet att det kommer krävas väldigt mycket, säger Bäckström till Aftonblade­t.

OTTAWA UTÖKADE ledningen mot Boston till 3–1 genom seger med 1–0.

– Det är starkt av oss att vinna så här jämna matcher hela tiden. Nu vore det väldigt roligt om vi kunde avgöra hemma i nästa match, säger Ottawas stjärnback Erik Karlsson till Aftonblade­t.

Karlsson spelade fram till matchens enda mål som gjordes av Bobby Ryan.

– Jag fintade väl skott där och hittade Bobby och han gjorde det jäkligt bra. Igen. Han har varit riktigt het i hela slutspelet, säger Karlsson.

St Louis hade chansen att gå vidare – men Minnesota höll nollan i den fjärde matchen och vann med 2–0.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER ?? LÅNG VÄG. Otto Wallin har fått vänta i fem år på sin första titelmatch. I helgen kan han lägga vantarna på WBA:S vakanta kontinentm­ästarbälte.
Bild: JONAS EKSTRÖMER LÅNG VÄG. Otto Wallin har fått vänta i fem år på sin första titelmatch. I helgen kan han lägga vantarna på WBA:S vakanta kontinentm­ästarbälte.
 ??  ?? KLARA. Spelarna i Anaheim kan nu rikta in sig på kvartsfina­lspel. Motståndar­e blir Edmonton eller San Jose.
KLARA. Spelarna i Anaheim kan nu rikta in sig på kvartsfina­lspel. Motståndar­e blir Edmonton eller San Jose.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden