Hallands Nyheter

Wic jagar Tyresö-trio

När Warberg IC jagar förstärkni­ng vänder man blickarna mot Tyresö Trollbäcke­n. – Det enda jag vet nu är att jag vill ifrån Stockholm, säger Amanda Ahola.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Det har länge varit tyst kring Warbergs damlag vad gäller nyförvärv. För ett par veckor sedan bjöd klubben ner Tyresö-backarna Amanda Ahola, född 1996, och Ida Örnqvist, född 1998, till västkusten.

– DE VISADE runt i Varberg och berättade om klubbens målsättnin­g om hur de jobbar och man fick reda på det man kunde och ville få, säger Amanda Ahola.

– Jag fick ett bra intryck. Det är en bra förening och fin stad. Det fanns väldigt många engagerade som var drivna i klubben. Det kändes som de hade framtiden för sig på damsidan, och herrlaget tar nya tag eftersom de åkte ur, säger Ida Örnqvist.

AMANDA SPELADE ”BARA” åtta matcher för Tyresö Trollbäcke­n förra säsongen. Innan dess har hon spelat för Mora, Uppsala och Huddinge. På kontot har hon också 14 U19-landskampe­r och vann VM för tre år sedan.

– Jenny Dahl har jag spelat med, men annars har jag inte så stor koll, säger Amanda som förväntas ta ett beslut inom kort.

– Innan maj är slut. Hon fortsätter: – Klart det är svårt. Det är inte bara innebandyn som ska fungera utan allt runt omkring med jobb. Warberg har sagt att de ska hjälpa mig så det är ingen fara.

IDA ÖRNQVIST HAR precis som Amanda Ahola fått ett kontraktsf­örslag och även där är ett beslut nära.

– Två, max tre veckor, säger Ida som har kontakt med ”några klubbar till”.

Även en forward Julia Croneld, född 1997, har varit på visit i Varberg.

– Vi ska ha en kontakt på lördag eller söndag. Ramlar de här tre in så ser det bra ut. Det blir lite spännande dagar, erkänner sportchefe­n Andreas Wahman. Kommer ni värva mer?

– Det är klart att nu åkte Täby och Pixbo ut i semi. Man får se vad som händer i de klubbarna. Det blir ju en justering på ledarsidan i Pixbo. Jag vet inte vad som händer men de har flera duktiga spelare.

SEDAN TIDIGARE HAR Anna Johansson deklarerat att det inte blir någon fortsättni­ng i Wic. Malin Pettersson är också tveksam.

– Vi vet var vi har varandra. Hon måste känna att hon orkar, men i så fall vill jag att hon flyttar hit - och jobbpendla­r till Göteborg, säger Wahman.

”Ramlar de här tre in så ser det bra ut. Det blir lite spännande dagar”

I BÖRJAN AV maj inleder Wic försäsonge­n. Och man jobbar på att få in en extern fystränare med fokus på mer individuel­l träning.

I veckan nominerade­s Therese Arneson, Andrea Envall och Jenny Dahl till ”Årets rookie”. Men ingen i trion fick priset. Det gick till Endre IF:S Moa Svanström.

ANDREAS WAHMAN sportchef i Warberg

 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? BACK PÅ VÄG TILL WIC. Amanda Ahola, här i Huddinges matchställ, är en back som är högaktuell för spel i Warberg IC. Lagkompisa­rna Ida Örnqvist och Julia Croneld har också besökt klubben.
Bild: JOHANNA LUNDBERG BACK PÅ VÄG TILL WIC. Amanda Ahola, här i Huddinges matchställ, är en back som är högaktuell för spel i Warberg IC. Lagkompisa­rna Ida Örnqvist och Julia Croneld har också besökt klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden