Hallands Nyheter

Schnitzel i magen ska ge FVBK fortsatt Sm-finalspel

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Johan Eriksson och lagkamrate­rna laddar med schnitzel, klyftpotat­is och sås på vägrestaur­angen i Ödeshög. Energin ska räcka till fortsatt Sm-final-spel.

Det är inte tal om att åka dagen innan och tillbringa kvällen på hotell. Bussen går klockan 8.30 på lördagsmor­gonen och laget får knappt två timmar på sig innan match.

Men först stannar man i Ödeshög.

– Där tillbringa­r man många timmar under vinterhalv­året, säger Johan Eriksson.

Stoppet innebär mat och att spelarna får sträcka på benen. Allt för att komma i form till matchen.

LINKÖPING LEDER MED 2–0 i matcher och kan avgöra och ta Sm-guldet på lördagen.

– Vi har sagt hela slutspelet att ingen har trott på oss och att vi bara ska göra vår grej. Nu gäller det att få upp energin under hela matchen, som vi hade mot Hylte. Men blir inte detta för tufft?

– Nej då, vi har intalat oss att det ska bli en lång matchserie. Linköping har ett bra team och tunga killar som kliver på. Men vi ska försvara oss. Vi viker inte ner oss. Det är ju guldet vi spelar om.

Falkenberg­s tränare Patrick Aparicio kan troligtvis räkna in Jean Prado Silva i laget igen.

– Han kommer att testa innan match, men hur vi ställer upp laget vill jag inte säga. Det finns flera möjlighete­r.

Hans ersättare Johan Gruveaus gjorde en bra match senast.

– Nu gäller det för laget att plocka fram den teamkänsla­n som vi haft under säsongen som gett oss så stora framgångar, som egentligen ingen hade väntat sig.

PATRICK APARICIO ÄR medveten om att laget måste topppreste­ra, helst på alla platser i laget.

– Vi måste hålla ihop det och inte låta finalstres­sen ta oss. Båda lagen har sina matchplane­r och det är inte mycket överraskni­ngar. Vi har lyckats att ta bort deras mittblocka­res anfall och Martin Larsson har heller inte synts så mycket.

Men Erik Sundberg fick man inte stopp på senast. Det måste man få nu.

”Vi viker inte ner oss. Det är ju guldet vi spelar om” JOHAN ERIKSSON libero

 ?? Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE ?? MOT NYA MÅL. Linn Albrektsso­n hoppas på att kunna näta när laget möter Hovås/billdal.
Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE MOT NYA MÅL. Linn Albrektsso­n hoppas på att kunna näta när laget möter Hovås/billdal.
 ?? Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE ?? Johan Eriksson och hans Falkenberg­s VBK har ännu inte vunnit någon finalmatch.
Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE Johan Eriksson och hans Falkenberg­s VBK har ännu inte vunnit någon finalmatch.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden