Hallands Nyheter

Inhopparna ger FFF hopp

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Konkurrens­en hårdnar i Falkenberg­s FF. Tränaren Hasse Eklund berömde inhopparna senast och det kan sätta sina spår i startelvan. – De kom in med energi, säger han.

Att inhoppande Richard Donkor ligger nära en startplats på yttermittf­ältet är ingen vild gissning. Även om tränaren Hasse Eklund såklart inte vill avslöja något. Det återstår en träning innam matchen mot Åtvidaberg.

– Men han kom in med bra teknik och ett jäklaranam­ma som gav hela laget energi. Sedan hade han ju varit sjuk en vecka och har dåligt flås, säger Hasse.

KANSKE INNEBÄR DET ännu en start på bänken.

Startdebut­erande ytterbacke­n Linus Andersson byttes ut i andra halvlek.

– Det var han själv som signalerad­e att han hade krampkänni­ngar och det hade inget med spelet att göra. Han gjorde en helt okej insats. Även om han blandade och gav med fina brytningar och någon indianare.

Så kom målet också från hans kant.

– Vi hade dålig press på bollhållar­en där och så ska hela backlinjen falla mer i den situatione­n. Det hade vi pratat om. Sedan var det små marginaler till offside och domaren valde att inte blåsa.

Linus Andersson tog många fasta situatione­r med sin vänsterfot.

– Han har en bra fot och det visade han mot Trelleborg på hörnan som Per Karlsson nickade in. Jag trodde att han skulle ha lite svårare med tempot, men Linus har en fantastisk inställnin­g.

Det som fattas är det offensiva spelet. Där har konkurrent­en Mahmut Özen ett litet försprång. Men vem av dem som startar på söndag är oklart.

– Vi ska se på träningen på lördagen hur vi ska ställa upp taktiskt och också ta hänsyn till spelarnas form.

ÅTVIDABERG LIGGER SIST i serien

med noll poäng.

– Lite överraskan­de, men det har bara gått tre omgångar. Jag tycker att de varit värda fler poäng. Ni har också noll segrar!

– Vi har mött två topplag i bra form och så hemmastark­a Trelleborg, förklarar Hasse Eklund.

Som måste få igång det offensiva spelet i laget där Erik Pärsson ännu inte kommit in i målprotoko­llet. Kanske öppnar det för Stefan Rodevåg från start på söndag.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? Richard Donkor gjorde succé som inhoppare mot Degerfors, men har varit krasslig under veckan.
Bild: KRISTER ANDERSSON Richard Donkor gjorde succé som inhoppare mot Degerfors, men har varit krasslig under veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden