Hallands Nyheter

HV i pressat läge: ”Bara att gasa”

- GÖRAN SUNDBERG TT

Hemmaplans­fördelen är borta, det finns frågetecke­n kring ett par av de ledande spelarna och laget har inte vunnit i Gävle på drygt två år. HV71 är i ett pressat läge i Sm-finalserie­n mot Brynäs. – Det är bara att gasa. Vi ska sno en match där uppe och sedan vinna resten hemma, säger backbjässe­n Andreas Borgman.

Jönköpings­laget gick i mångas ögon in som favorit i Sm-finalserie­n, men är i underläge med 1–2 i matcher och har tappat hemmaplans­fördelen.

Efter att ha gått som tåget både i kvartsfina­l, fyra raka mot Färjestad, och semifinal, 4–1 över Malmö, har spelet plötsligt börjat hacka.

Som när den två månader långa vinstsvite­n på hemmaplan bröts i torsdags sedan Brynäs vunnit med 4–3 efter förlängnin­g.

– Vi gör en tillräckli­gt bra prestation för att vinna, men våra misstag kostar oss matchen. De måste vi få bort.

– Skillnaden i spelet är att Brynäs är mer konsekvent­a. Chanserna de vaskar fram är mest på våra misstag, pucktapp i mittzon framför allt. Det är något som vi har tryckt väldigt hårt på. Vi måste bli mer konsekvent­a och vara nöjda med det enkla ibland, säger tränaren Johan Lindbom.

JÖNKÖPINGS­LAGET HAR knappast råd med ännu en förlust i Gävle på lördagen.

Men Andreas Borgman tycker inte att läget är pressat:

– Det känns som att vi har en jäkla bra möjlighet. Det gäller att vi kommer ihop som lag och blir den maskin vi har varit.

Den tuffe och skicklige backen, fostrad i Huddinge, kom från allsvenska Västerås inför säsongen och har slagit igenom ordentligt. Han har debuterat i Tre Kronor och spelade bland annat i Sweden Hockey Games.

Efter en lite trevande start i finalserie­n gjorde han sin bästa match senast då spelet blev tuffare än i de genomsnäll­a första två finalerna.

– Jag ska ju spela fysiskt så det passar mig mycket bättre när det går fort, man får ge och ta smällar och det är mycket känslor. Det är ju det som gör den här sporten, säger Borgman som gjort nio poäng (2 mål+7 assist) i slutspelet, varav tre assist i finalserie­n.

HV71 HAR FEM raka förluster i Gävle och har inte vunnit där sedan den 27 januari 2015. Laget har dessutom frågetecke­n kring två av sina förgrundsf­igurer.

Simon Önerud, sex mål hittills, är ett osäkert kort efter smällen från Lukas Kilström i torsdags. Johan Lindbom har dock stora förhoppnin­gar att han ska kunna spela.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden