Hallands Nyheter

Assistkung­en tillbaka - men i ”fel” tröja

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Han fick inte vara kvar när laget gick upp i Allsvenska­n och valde att inte komma tillbaka när erbjudande­t kom. Nu berättar han om känslan att få spela i Falkenberg igen, men i grönsvart tröja.

På fredag är den Falkenberg­sfostrade, även kallad ”en grönsvart David Beckham”, Johan Svahn för första gången tillbaka för att möta sitt gamla lag. Den här gången i en grönsvart Gais-tröja och inte i en gul.

– Jag har sett fram emot matchen länge, det ska bli väldigt kul. Samtidigt känns det konstigt, jag har många vänner kvar i både laget och föreningen så det vore väl konstigt annars, säger Johan Svahn.

HAN GÅR IN i matchen med en nyvunnen kärlek till fotbollen men ändå nervös förväntan.

– Men det är forftarand­e en match som alla andra, påpekar han.

Johan Svahn växte upp i Falkenberg och det var där han gjorde sin seniordebu­t. Han var sedan med på en sju år lång resa, som han berättar ”gick både upp och ner” och där höjdpunkte­n var när laget gick upp i Allsvenska­n 2013. Där tog den slut, han fick trots att det hade lovats, inte följa med på klivet upp i Allsvenska­n.

– Jag har inga hard feelings från då. Fotboll är konstigt ibland och saker hanteras på vissa sätt, det är inte konstigt, det händer hela tiden, berättar han.

Så det var inte anledninge­n till att du inte valde att komma hem till Falkenberg i år, trots att ni hade kontakt?

– Nej, det är många saker man får väga in. Vi hade pratat lite grann men så som det blev passade det bättre för mig och min flickvän som fick jobb i Göteborg. Och jag ville testa något annat, jag vet hur Falkenberg funkar och nu är jag jättenöjd, berättar han.

Men vad har du för känslor för

klubben?

– De är positiva. Klart laget är i mitt hjärta, jag var ju där i sju säsonger.

Det blir dock inte gamla IP du får komma tillbaka till, utan en helt ny arena, hur känner du kring det?

– Det är precis vad de behövde, både som klubb och som stad. Även om Falkenberg fick några gratispoän­g där varje år så var det inte det bästa stället.

Johan Svahn som i fjol hade en kanonsäson­g i Värnamo och vann hela Superettan­s assistliga berättar att han fortfarand­e följer sitt gamla lag och tror att de har alla möjlighete­r att ta sig uppåt.

– Det kan vara svårt för ett lag som inte vann så många matcher förra året och i år har en press på sig att börja vinna, det är en omställnin­g. Men det är en jämn serie och en vinst kan betyda det momentum som behövs.

Inledninge­n på sin säsong är han inte helt nöjd med men säger att han ser positiva saker.

– Det har inte blivit som vi velat och jag känner att det finns en press både inom laget, som jag tycker är väldigt bra och utifrån, så givetvis måste vi börja vinna matcher. Jag tycker att vi varit bra i perioder och nu senast mot Helsingbor­g visade vi lite mer och fick ut lite mer av varje spelare. Det ska vi bygga vidare på. För egen del känner jag att jag kan mycket bättre.

 ?? Bild: JÖRGEN JARNBERGER/BILDBYRÅN ?? PÅ PLATS IGEN. Johan Svahn är för första gången tillbaka i Falkenberg för att möta sitt gamla barndomsla­g. Liverappor­tering HN liverappor­terar från Falcon Alkoholfri Arena från klockan 19.00 på www.hn.se
Bild: JÖRGEN JARNBERGER/BILDBYRÅN PÅ PLATS IGEN. Johan Svahn är för första gången tillbaka i Falkenberg för att möta sitt gamla barndomsla­g. Liverappor­tering HN liverappor­terar från Falcon Alkoholfri Arena från klockan 19.00 på www.hn.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden