Hallands Nyheter

Misstänkt man ännu ej gripen

- 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

Polisen har fortfarand­e inte fått tag i den andre misstänkte gärningsma­nnen, som är anhållen i sin frånvaro för inblandnin­g i kuppen mot Ernst Forssells guldsmedsb­utik.

– Det är polisens sak att försöka hitta honom, och såvitt jag vet sker det ett aktivt letande, säger åklagare Henrik Kindlund angående den efterlyste mannen.

FÖR TVÅ VECKOR sedan stod det klart att utredninge­n av guldkuppen, som skedde mitt på dagen i september förra året, hade tagit ett tydligt kliv framåt. En man i 25-årsåldern, hemmahöran­de i Varberg, satt anhållen som misstänkt för kuppen. Dessutom delgavs han misstanke om delaktighe­t i ytterligar­e fyra-fem stölder eller rån i liknande butiker i landet sedan 2014. Han nekade, och släpptes sedan eftersom åklagaren bedömde att minimistra­ffet för brotten inte var tillräckli­gt högt för att motivera en häktning. Han är fortsatt misstänkt, men på fri fot i väntan på utredninge­ns slutförand­e.

SAMTIDIGT ÄR YTTERLIGAR­E en man, i 30-årsåldern, misstänkt för delaktighe­t i samma brott. Men när han skulle hämtas in av polisen så hittades han inte.

– Det är nästa steg i utredninge­n att vi kan höra honom, säger Henrik Kindlund.

Hur rollerna fördelar sig, eftersom endast en man var synlig på övervaknin­gsbilderna från kuppen mot guldsmedsa­ffären, är något som åklagaren tills vidare inte vill kommentera. Den maskerade gärningsma­nnen var då försedd med yxa som han slog sönder montrar med, plockade med sig värdeförem­ål för en kvarts miljon kronor och försvann från platsen på cykel.

HÅKAN BERGSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden