Hallands Nyheter

M vill sänka skatten med 22 miljarder

-

Moderatern­a föreslår en skattesänk­ning på 22 miljarder kronor nästa år.

Det skulle innebära den största skattesänk­ningen sedan jobbskatte­avdraget infördes 2006.

Moderatern­a har förslag på totalt 37 miljarder kronor för ”jobb och trygghet” i sin vårmotion. Förslag som uppges vara fullt finansiera­de.

Det överlägset dyraste förslaget är en skattesänk­ning på 22 miljarder kronor nästa år.

– Detta är den största skattesänk­ning vi genomfört sedan jobbskatte­avdraget 2006, säger M:s ekonomisk- politiske talesperso­n Ulf Kristersso­n.

Till konstrukti­onen är det som ett jobbskatte­avdrag, men med större procentuel­l sänkning för dem med lägre inkomster.

Finansmini­ster Magdalena Andersson (S) är inte oväntat kritisk till att Moderatern­a föreslår en rejäl skattesänk­ning.

– Jag har svårt att se att vi kommer att lösa de samhällsut­maningar vi står inför med sänkta skatter, säger hon.

I Moderatern­as förslag hänger skattesänk­ningen ihop med att man samtidigt föreslår en ”bidragsref­orm”. Den innebär ökade krav på att den som får bidrag ska vara aktiv och söka jobb för att inte drabbas av sanktioner. Maria Davidsson/tt

Owe Nilsson/tt

 ?? FOTO: NOELLA JOHANSSON/TT ?? Moderatern­as partiledar­e Anna Kinberg Batra och Ulf Kristersso­n, ekonomisk-politisk talesperso­n, presentera­r partiets budget.
FOTO: NOELLA JOHANSSON/TT Moderatern­as partiledar­e Anna Kinberg Batra och Ulf Kristersso­n, ekonomisk-politisk talesperso­n, presentera­r partiets budget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden