Hallands Nyheter

Lada totalförst­ördes

-

Det råder stor brandrisk just nu. Räddningst­jänsten fick släcka flera bränder under torsdagen. Allmänhete­n avråds från att elda.

En lada vid Slätten i närheten av Årstad brann ner till följd av en gräsbrand på torsdagsfö­rmiddagen.

– Det är väldigt riskabelt att elda just nu. Det är torrt i markerna och tillsamman­s med att det blåser mycket så ökar risken. Vi tar allvarligt på väderläget som råder, säger Peter Stened, inre befäl på Räddningst­jänsten Väst.

HAN SÄGER ATT det är ovanligt att en gräsbrand sprider sig till en byggnad på det sätt som skedde vid Slätten.

Branden hade av okänd anledning sannolikt börjat i de torra gräsmarker­na bakom ladan. Vid tillfället var fastighete­ns ägare inte hemma.

Elden hann få fäste i ladan innan brandmän från Getinge och Falkenberg var på plats och kunde förhindra fortsatt spridning. Boningshus­et alldeles i närheten klarade sig därmed utan skador.

– I det här fallet antändes ladan samtidigt som vi var på väg ut för att släcka. Vi hade hunnit halvvägs ut på platsen när det hände, berättar Peter Stened.

Vid 16-tiden på torsdagen kunde räddningst­jänsten lämna platsen.

Tjugo i elva på morgonen kom ett larm till Räddningst­jänsten om att det brann i Vinberg i närheten av Cortina dansbana. Det visade sig vara en gräsbrand på en villatomt. En familj som eldat på tomten kvällen innan hade inte upptäckt att det låg och glödde i gräset och var på väg att blossa upp. En polisbil som råkade köra förbi på väg 154 alldeles bredvid upptäckte branden.

– När vi kom hit upptäckte vi att det slog små lågor ur gräset på en yta som omfattade tio gånger femton meter, säger räddningsl­edaren James Vidlycke.

STRAX EFTER KLOCKAN halv tio på torsdagsfö­rmiddagen inkom larmet om en brand i ett flerfamilj­shus i Torsholm i närheten av Vinberg. Ambulans larmades till platsen men ingen person behövde uppsöka läkarvård.

Med anledning av väder-

 ??  ?? HÖG RISK. Risken för brand är hög just nu, i Årstad fick branden fäste i en lada.
HÖG RISK. Risken för brand är hög just nu, i Årstad fick branden fäste i en lada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden