Hallands Nyheter

Vi behöver ha mer idrott i skolan

-

SKOLA. Jag tycker att vi borde ha mer idrott i skolan, det är bättre för vår hälsa och kan till och med påverka våra betyg. Det borde vara idrott en gång varje dag tycker jag.

Vi borde ha mer idrott i skolan, för det första för att vi ska kunna prestera bättre på lektionern­a. För om vi får ha idrott varje dag får vi ju röra på oss mer än en vanlig dag när vi inte har idrott, och efter den idrottslek­tionen kommer man kunna koncentrer­a sig mycket bättre.

OM MAN KONCENTRER­AR sig bättre och inte pratar och stör andra så mycket så kommer alla prestera bättre i skolan och det kan leda till att man får högre betyg.

För det andra så mår man själv och kroppen mycket bättre av att röra på sig varje dag, speciellt för de som inte har någon sport på fritiden. Man blir också mycket piggare i hjärnan av att idrotta så det är en annan fördel, för på vissa lektioner kan man vara så trött att man inte orkar jobba men om man skulle haft en idrottslek­tion innan skulle man piggna till och jobba mycket bättre.

VISST, DET KANSKE skulle bli svårt att ha ganska många idrottslär­are om alla klasser ska ha idrott varje dag, men om folk nu tycker att elever måste prestera bättre i skolan så är det ju värt det. Vi borde iallafall ha idrott fyra gånger i veckan om det inte funkar med varje dag. Det finns ju folk som inte gillar idrott men det finns även folk som inte gillar t ex SO och de är ändå med på lektionern­a för att man måste.

Så varför inte ha idrott varje dag i skolan om eleverna blir mycket piggare av det och har lättare att koncentrer­a sig efteråt?

En som gillar idrott

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND/TT ?? SKOLÄMNE. Vi borde iallafall ha idrott fyra gånger i veckan om det inte funkar med varje dag.
Bild: ANDERS WIKLUND/TT SKOLÄMNE. Vi borde iallafall ha idrott fyra gånger i veckan om det inte funkar med varje dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden