Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

I lördags vann jag med Quiz Töll i V75 och det är förstås extra roligt när det handlar om en Shl-häst och att det var gott om delägare på plats.

Quiz Töll tävlar för Rögle och i och med segern i lördags klev vi upp till sjätte plats i tabellen.

Just det här med Shl-travet gör att det kommer in en del nytt folk som hästägare och det är klart att det är viktigt att de får sig till livs trevliga upplevelse­r med sina hästar.

En informatio­nsfråga?

Den här veckan har det skrivits om det kommande Pokalåret i svensk travsport som ska komma 2018. Nu är det kanske en viss oro som sprider sig när det snackas om att man ska ta en del av pengarna från travsporte­ns fonder. I och för sig är det pengar man själv betalat in tidigare så det kanske inte betyder så mycket. Däremot har nog inte folket ute i landet uppfattat att det var så det skulle gå till. Jag har ingen riktig uppfattnin­g om det hela, har helt enkelt inte hunnit sätta mig in i det, men det kanske är så enkelt att det helt enkelt är en ren informaion­sfråga där man inte lyckats få ut sitt budskap till de aktiva. Jag hoppas i alla fall att det är på det sättet och ser fram emot att det nu snart är dags för Pokalåret.

Börjar bli spännande

Den här tiden på året är det mycket snack och spekulatio­ner kring Elitloppet och det är alltid lika spännande när Elitloppsf­ältet börjar ta form.

Efter att man sett Bold Eagle på slutet känns det som man inte kan annat än att vara imponerad av honom och han är väl favoriten i dagsläget.

Svårt på Örebro

Veckans V75-omgång på Örebro ser på förhand mycket svårlöst ut. För min del har jag valt att singelstre­cka Queer Fish (V75-1) och Athos Race (V75-2). Några av loppen är riktigt streckkräv­ande och överlag är det svårtippat i de loppen. En som säkert blir mycket betrodd är Sauveur (V75-7) som nu kommer hem till sin gamla hemmabana. Men är han riktigt på topp, det är frågan...

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden