Hallands Nyheter

Det är dags att utse mästaren

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

Maria Rooth, Martin Lidberg, Anders Svensson eller Richard Richardsso­n? På söndag utses en av dem till Mästarnas mästare 2017. – Det känns som fyra bra finalister, säger Anders Svensson.

Under hela våren har vi fått se dem kämpa i fysiskt och psykiskt utmanande tävlingar och nu är det bara fyra deltagare kvar i Mästarnas mästare.

ISHOCKEYSP­ELAREN Maria Rooth blev den sista finalisten då hon slog ut tennisspel­aren Jonas Björkman i förra veckans nattduell.

– Jag var väldigt glad över att jag klarade mig kvar, duellen är ju 50–50. Jag kunde lika gärna ha fått åka hem. Sedan var det bara att snabbt ställa om för att tävla igen, säger Rooth.

Hon minns att hon under inspelning­ar kände att det var en relativt öppen final.

– Eftersom vi aldrig visste vilka tävlingar som skulle komma. Jag kände att jag hade en chans, även om jag inte kände mig som favorit, säger Maria Rooth.

HENNES KOMPIS FRÅN den första gruppen mästare, brottaren Martin Lidberg, minns också ovissheten.

– Man visste inte om det skulle bli styrka, uthållighe­t, taktik, strategi eller fokus. Det finns så många olika grenar och det är upplagt så att alla ska ha chansen, oavsett fysik. Det enda man vet är att det kommer att bli en tuff batalj, säger han.

Snowboardå­karen Richard Richardsso­n förberedde sig i sin tur för rejäla utmaningar.

– Det enda man vet är ju att det blir tuffare och tuffare, rent fysiskt, och att alla tre som jag ställs mot är väldigt fysiskt duktiga. Sedan vet man ju att det alltid kommer någon twist, något klurigt, säger han.

FINALEN AVGÖRS i fyra steg. Först två tävlingar med alla fyra finalister innan en av dem slås ut, sedan en tävling som avgör vilka två som får mötas i den avslutande mästarduel­len.

Fotbollssp­elaren Anders Svensson berättar att han hoppades på mycket löpning och explosivit­et – det var där han kände att han hade störst fördelar.

I övrigt kände han att motståndet var svårast möjliga.

– Richard, den jäveln, är ju bra på allt. Jag älskar honom, det är en vän för livet, men det enda dåliga med honom är ju att han är bra på allt. Martin och Maria var båda väldigt tävlingsin­riktade, fokuserade, vältränade och duktiga, säger Anders Svensson.

Mästarnas mästare sänds i SVT1 på söndag klockan 20.00.

 ?? Bild: SVT ?? SLUTLIG FAJT. Finalen i Mästarnas mästare avgörs i fyra tävlingar – Hålla trycket, Hinderbana­n, Jaktstarte­n och Mästarduel­len.
Bild: SVT SLUTLIG FAJT. Finalen i Mästarnas mästare avgörs i fyra tävlingar – Hålla trycket, Hinderbana­n, Jaktstarte­n och Mästarduel­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden