Hallands Nyheter

HN på plats på Näringsliv­sdagen

- MATILDA CARLSTRÖM matilda.carlstrom@hn.se

Hallands Nyheter är i dag med när Varbergs Näringsliv­sdag anordnas för första gången. ”Vi vill möta våra läsare”, säger redaktions­chef Cecilia Frisk.

En gammal statsminis­ter, Hallands Nyheter och en tung goodiebag. Det är några av komponente­rna i Varbergs Näringsliv­sdag.

I dag är det dags för Varbergs Näringsliv­sdag i Sparbanksh­allen. Ett av de stora dragplåstr­en bland föreläsarn­a är den tidigare statsminis­tern Göran Persson som i dag sitter i styrelsen för bolaget som äger RC Hisservice i Varberg.

– Han är en av Sveriges bästa föreläsare och retoriker. Jag har inte hört honom i den här formen sedan han var statsminis­ter och det tror jag att många är nyfikna på, säger Niclas Wilhelmsso­n NW event som står för kalaset.

BESÖKARNA FÅR ÄVEN höra Yngve Bergqvist prata om hur han skapade det berömda ishotellet i Jukkasjärv­i, meteorolog­en Pär Holmgren om hållbarhet­sfrågor och Laila Bagge om misslyckan­den och framgångar.

– Jag tror inte folk har koll på hur hennes liv har varit. De flesta har mest sett henne i Idol på tv, men hon har gjort så mycket mer, säger Niclas Wilhelmsso­n.

Konferenci­er för evenemange­t är Maria ”Sally” Lundqvist. I en av mässans 19 montrar står dessutom Hallands Nyheter redo att ta emot läsarnas tips på intressant­a personer eller nyheter att skriva om.

– Vi vill möta våra läsare och fånga upp frågor som är intressant­a och relevanta för dem, säger Cecilia Frisk, redaktions­chef, som även kommer att medverka i en paneldebat­t om hur näringsliv­et, offentlig verksamhet och media kan samarbeta för att ta tillvara Varbergs potential.

SCHEMAT FÖR DAGEN är minutstyrt och föreläsnin­garna börjar på ojämna tider som 13.07, 15.42 och 16.44.

– Vi måste hålla körschemat, det hänger ihop med föreläsarn­a och deras tider. Allt ska synka så vi kommer att vara ganska strikta med körschemat, säger Niclas Wilhelmsso­n.

Totalt räknar arrangören med att omkring 500 personer kommer vara där. Han vill inte avslöja vad som göms i goodiebags­en, men ger en liten hint om ett överraskan­de innehåll.

– Den kommer att väga sina kilon att bära hem. Är man inte nöjd efter den goodiebage­n, då lägger jag ner, säger han.

 ?? Bild: TOMAS ONEBORG/TT ?? DRAGPLÅSTE­R. Göran Persson, tidigare statsminis­ter, är en av föreläsarn­a på Varbergs Näringsliv­sdag.
Bild: TOMAS ONEBORG/TT DRAGPLÅSTE­R. Göran Persson, tidigare statsminis­ter, är en av föreläsarn­a på Varbergs Näringsliv­sdag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden