Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

- Sydöstran (S)

* Givetvis bör fokus i välfärdsse­ktorn ligga på verksamhet­ernas kvalitet. Lyckas privata utförare sedan leverera såväl hög kvalitet som hög vinst bör politiker inte säga stopp, utan snarare se och lära.

Sydsvenska Dagbladet (ob lib)

* När vänsterns vinststopp ställs mot alliansens kvalitetsk­rav borde valet av samtalspar­tner för regeringen vara lätt. Men det är ack så svårt för en splittrad och bakbunden socialdemo­krati.

Upsala Nya Tidning (lib)

* Utredninge­n och utredaren har inte varit intressera­d av att förutsättn­ingslöst undersöka hur välfärden kan bli bättre. Med sådana förutsättn­ingar borde ingen förvånas av att kritiken blivit hård och att utrednings­resultat blivit som det blivit.

Blekinge Läns Tidning (ob lib)

* Partierna hade kunnat diskutera och säkert komma fram till reformer som skulle förstärka den svenska välfärdsse­ktorn och skydda barn, sjuka och gamla från utnyttjand­e. Istället låter man två års arbete bli till en stridsklub­ba i händerna på Vänsterpar­tiet.

Smålandspo­sten (M)

* Majoritete­n svenskar vill ha ordning och reda i välfärden. Det kräver demokratis­k kontroll och insyn i hur skattepeng­arna används. Bättre vård och omsorg kräver fler händer i vård och omsorg. En bättre skola kräver fler vuxna i skolan. Vinstjakt hör inte hemma där.

Vi måste skriva om reglerna så att globaliser­ing fungerar för alla européer. Så att fri handel blir det samma som rättvis handel.

 ??  ?? Frans Timmermans, Eukommissi­onens förste vice ordförande.
Frans Timmermans, Eukommissi­onens förste vice ordförande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden