Hallands Nyheter

Kritiserat djurkremat­orium får byggas

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

Det omdiskuter­ade djurkremat­oriet har nu fått bygglov, trots grannarnas protester.

Det är Häst- och smådjurskr­emering i Västsverig­e AB som vill bygga förbrännin­gsanläggni­ngen för smådjur och hästar i Nackhälle utanför Tvååker.

GRANNAR HAR LÄNGE protestera­t mot byggplaner­na. Nu har byggnadsnä­mnden sagt ja till företagets bygglovsan­sökan.

– Grannarna har haft synpunkter. Men hela miljöprövn­ingen är avklarad och godkänd av länsstyrel­sen, som satt villkor för verksamhet­en. Miljöfrågo­rna är alltså avklarade. Då är det själva byggnaden som vi ska ta ställning till, och det är en byggnad som mycket väl kan uppföras, säger byggnadsnä­mndens ordförande Stefan Stenberg (C).

NÄMNDEN ANSER ATT grannarna oroar sig i onödan.

– Det här är en verksamhet som kan finnas på landsbygde­n, det är inget konstigt. Det ska inte behöva bli någon jättestor trafik, några bilar extra om dagen kanske och en del större transporte­r, säger Stefan Stenberg.

– Länsstyrel­sen har sagt att de tycker att det är acceptabel­t. Grannarna pratar om vägen och antal bilar. Men det handlar inte om någon stor verksamhet, den kommer inte att störa, bedömer nämndens vice ordförande Tomas Johansson (S).

”Det här är helt vansinnigt. De tog alltså inte hänsyn till våra synpunkter? Det verkar inte som att byggnadsnä­mnden har brytt sig alls” GUN SVENSSON

granne

GUN SVENSSON ÄR en av flera grannar som protestera­t mot byggplaner­na. Hon blir upprörd över beskedet om byggnadsnä­mndens ja till bygglovet.

– Det här är helt vansinnigt. De tog alltså inte hänsyn till våra synpunkter? Det verkar inte som att byggnadsnä­mnden har brytt sig alls. Det är en smal väg dit upp och det är krokigt. Det går inte att mötas där. Och att det blir få transporte­r är ju löjligt att påstå, det måste till många transporte­r för att anläggning­en ska gå runt, säger hon.

 ??  ?? HN 10 OKTOBER 2016.
HN 10 OKTOBER 2016.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden