Hallands Nyheter

Akilov led inte av någon psykisk störning

-

Rakhmat Akilov som är misstänkt för terrordåde­t på Drottningg­atan i Stockholm led inte av någon psykisk störning när attentatet genomförde­s den 7 april. Det framgår av den första rättspsyki­atriska undersökni­ngen.

Rättsmedic­inal verkets läkarunder­sökning lämnade still Stockholms tingsrätt i går och kom fram till att Rakhmat Akilov inte var psykiskt störd vid tiden för gärningen, skriver SVT.

Den ansvariga läkaren bedömer heller inte att Akilov led av allvarlig psykisk störning vid tiden för undersökni­ngen.

Enligt läkarintyg­et finns det heller inte anledning att undersöka fängelsefö­rbud eller rättspsyki­atrisk vård som påföljd.

– Det här påverkar inte utredninge­n alls. Detta görs regelmässi­gt i ärenden av allvarligt slag, som det är frågan om här. Det har bara att göra med frågan om påföljd, säger Akilovs advokat Johan Eriksson till TT.

I övrigt har Eriksson inga kommentare­r.

I går meddelade åklagaren Hans Ihrman att han begärt förlängd åtalstid för det misstänkta terrordåde­t.

”Omfattande utrednings­åtgärder i form av fortsatta förhör, analyser, kartläggni­ngar och tekniska undersökni­ngar återstår innan förundersö­kningen kan avslutas”, skriver han i ett pressmedde­lande.

Utredninge­n kan ta upp till ett år, har åklagaren Hans Ihrman tidigare meddelat.

Fem människor miste livet i dådet, där en lastbil kördes in på Drottningg­atan i centrala Stockholm den 7 april. 39-årige Rakhmat Akilov från Uzbekistan har erkänt dådet och sitter häktad sedan den 11 april. (TT)

 ?? FOTO: FREDRIK PERSSON/TT ?? Fem personer omkom i terroratta­cken på Drottningg­atan.
FOTO: FREDRIK PERSSON/TT Fem personer omkom i terroratta­cken på Drottningg­atan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden