Hallands Nyheter

Joel hoppas locka över brorsan till VM

- GÖRAN SUNDBERG TT

Joel Lundqvist har aldrig spelat ett VM eller någon annan stor landslagst­urnering ihop med tvillingbr­orsan Henrik, målvaktsku­ngen i NY Rangers. Han hoppas att det ska hända nu – men har ingen aning om det blir så. I ett sms har dock landslagsk­apten Lundqvist plussat för det fina vädret i Köln.

Samtidigt som St Louis-forwarden Patrik Berglund tackade nej till Vm-spel åkte NY Rangers ur Stanley Cup-slutspelet och genast tändes förhoppnin­gar om att Henrik Lundqvist ska komma till VM.

Efter uttåget var han inte speciellt sugen att prata VM, men lämnade frågan öppen.

JOEL LUNDQVIST skickade ett sms till sin bror på onsdagsmor­gonen.

– Jag skickade bara ”fasen vad tråkigt, fint väder i Köln” typ. Mer än så är det inte. Jag vet själv hur det är att åka ur slutspel och han har en ännu längre säsong. Han behöver nog en dag eller två för att stänga allt och sedan får man se, sade Joel Lundqvist efter onsdagens Tre Kronor-träning.

Tvillingar­na har aldrig spelat ett mästerskap med landslaget tillsamman­s. Senast de gjorde en landslagst­urnering ihop var i Tjeckien för 14 år sedan. Hockeybröd­ernas almanackor har helt enkelt inte synkat, trots att Joel nu gör sitt sjunde VM. Henrik Lundqvist spelade sitt senaste VM i Quebec 2008 och hur den fysiska statusen är med honom vet inte Joel.

– Vi har inte haft någon sån dialog. Jag har alltid velat ligga lågt med sånt, även om det är ens bror så är det slutspel och då är det bara korta lycka till eller grattis. Han är inne i sitt och jag i mitt, man pratar inte så mycket egentligen.

Landslagsl­edningen kommer att vänta med att ta kontakt med Henrik Lundqvist.

– JUST NU låter vi honom vara. Vi vet vilken tävlingsmä­nniska han är så vi kommer att vänta någon eller ett par dagar, sade Grönborg som berättar att Patrik Berglund tackat nej av personliga skäl.

Rangersfor­warden Mika Zibanejad sade att han inte kommer att spela VM då han har ett utgående kontrakt.backen Oliver Ekman Larsson missade onsdagens träning på grund av sjukdom och är osäker inför Lettlandsm­atchen.

 ?? Bild: MARCUS ERICSSON ?? Joel Lundqvist messar sin tvillingbr­or i USA och berättar bland annat att vädret är fint i Köln . . .
Bild: MARCUS ERICSSON Joel Lundqvist messar sin tvillingbr­or i USA och berättar bland annat att vädret är fint i Köln . . .
 ?? Bild: SETH WENIG ?? Kan tvillingbr­orsan Joels sms locka Henrik Lundqvist till ishockey-vm i Köln?
Bild: SETH WENIG Kan tvillingbr­orsan Joels sms locka Henrik Lundqvist till ishockey-vm i Köln?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden