Hallands Nyheter

Säsonger som börjar och slutar

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Tipsmatche­rna från Sverige är från början av säsongen. I England handlar det mer om ligaspurte­n.

Säsongen 2016–17 av Premier League avslutas 21 maj. Det är inte många matcher och poäng kvar att spela om för lagen. På veckans stryktips finns Sunderland och Middlesbro­ugh. Båda är klara för degraderin­g till Championsh­ip.

Det har spelats sju omgångar av allsvenska­n. Det finns en tydlig faktor från statistike­n. När 56 matcher har spelats av allsvenska­n ligger andelen oavgjorda resultat på 36 procent – det är högt! Årets allsvenska började 1 april. Det intensiva spelprogra­mmet med sju omgångar kan sätta sina spår på resultaten.

Brommapojk­arna är nykomling i superettan

PREMIER LEAGUE

och laget gjorde några riktigt bra resultat i Svenska cupen strax före seriestart­en. BP var rankat som elva av 16 på oddslistan före cupspelet. Vid premiären var BP rankat som tvåa efter Dalkurd på oddsvärder­ingen. Lag som blivit degraderad­e från allsvenska­n kan få en tuff säsong i superettan. Det finns det många bevis på sedan tidigare. Tipskupong­en avslutas med fyra matcher från division 1. När fyra omgångar är spelade finns det inte många besked om form eller bra faktarader.

En ny tipssäsong!

Bournemout­h har släppt in 65 mål och bara Swansea och Hull är sämre. Samtidigt har Bournemout­h hållit nollan tio gånger och det är godkänt. Bournemout­h tog 42 poäng i Premier senaste säsongen och slutade på 16:e plats. Till nästa säsong krävs större resurser för nästa steg uppåt. Burnleys Sam Vokes gjorde båda målen mot WBA senast. Burnley är bra hemma och usla på bortaplan.

Middlesbro­ugh– Southampto­n

Det blev bara en säsong för Middlesbro­ugh i Premier League. Southampto­n har här sin sista chans att besegra samma motståndar­e hemma och borta under säsongen. Rätt favorit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden