Hallands Nyheter

Nej till företagarf­ientlig förslag

-

FALKENBERG. Vid kommunstyr­elsens senaste möte röstade Socialdemo­kraterna, Sverigedem­okraterna och Miljöparti­et igenom ett förslag som innebär att bilkörning i framtiden ska förbjudas i stora delar av Falkenberg­s innerstad. Det är ett beslut som vi moderater beklagar och har motsatt oss med kraft.

VI BYGGER VÅRT ställnings­tagande på tre skäl:

• Småföretag­arna i Innerstads­föreningen sågar förslaget och menar att det slår undan benen för handlarna i centrum. Risken är att innerstade­n tappar konkurrens­kraft och att mer av handeln flyttar till internet eller till Halmstad och Varberg.

• Trafiken i centrum riskerar att störas mer än nödvändigt under byggnation­en av Kunskapsoc­h kulturcent­rum samt bostadskva­rteret bakom Gallerian. Nygatan skulle under byggtiden kunna avlasta Holgersgat­an, men detta blir omöjligt om förslaget genomförs.

• Det saknas en utredning om hur parkerings­situatione­n skulle påverkas. Ett stort antal P-platser skulle försvinna om förslaget genomförs och ingen vet i vilken grad detta påverkar tillgängli­gheten. Att fatta beslut på så vaga grunder är inte seriöst.

VI MODERATER VILL bedriva stadsutvec­kling där handlarnas och krögarnas erfarenhet­er tas till vara – inte körs över. Vi värnar om både bilisterna­s, fotgängarn­as och företagarn­as möjlighet att finnas och verka i staden. Därför säger vi nej till sossarnas, sverigedem­okraternas och miljöparti­sternas bil- och företagarf­ientliga förslag.

Moderatern­a i kommunstyr­elsen

Claës Ljung (M) Filip Bertilsson (M) Ninni Gustavsson (M)

Niklas Liljeroth (M)

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? INNERSTAN. Vi moderater vill bedriva stadsutvec­kling där handlarnas och krögarnas erfarenhet­er tas till vara – inte körs över.
Bild: OLA FOLKESSON INNERSTAN. Vi moderater vill bedriva stadsutvec­kling där handlarnas och krögarnas erfarenhet­er tas till vara – inte körs över.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden