Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Jag är på plats under lördagens Åbytävling­ar men har denna gång inga segerchans­er att bjuda på. Tre uppsittnin­gar under dagen, varav en i V75, men det handlar i första hand om hyggliga placeringa­r.

Det egna stallet har annars fungerat riktigt bra under årets första månader. Med egentränat har vi redan passerat en miljon och då ska vi veta att merparten i stallet är unghästar.

Pokalloppe­n

Under lördagen är det unghästarn­a som står i fokus då fyraåringa­rna drabbar samman i Drottning Silvias respektive Konung Gustav V:s pokal.

Bägge dessa lopp är högklassig­a men också öppna. Mina två vinnare är Caddie Lisieux och Makethemar­k men båda är beroende av att det blir tempo och är därmed sårbara. Det ska i varje fall bli härliga drabbninga­r att skåda.

Vägen till sju rätt bygger jag på två heta singelstre­ck. Bravo Navarone (avd 3) släpps till ledningen och kan sedan inte stoppas. Spets och slut är det även för Springfiel­d (avd 5).

Gör något!

På tal om unghästar så hade vi i Halmstad i veckan topptävlin­gar i form av Breeders uttagninga­r. Det var elithästar på plats och allt var klappat och klart fö en lysande tävlingsda­g. Det tyckte i varje fall vi aktiva. Det var därmed beklämmand­e att se hur glest det var på publikplat­s. Blott 1100 räknades in, inklusive aktiva och personal. Frågan är om man inte från arrangören måste age ra. Det är trots allt så att tillhör man inte härdsmälta­n så vet ingen att det är tävlingar. Vi måste ut med vårt budskap om att det är topptrav. Paketera gärna upplevelse­rna men se till att locka folk. Vi klagar oft och gärna på ATG men även den lokala banledning­en och ST måste dra igång.

Här kommer folket

Vi har dock en helg att blicka fram emot då folket kommer nämligen Elitloppsh­elgen. Tre dagars trav och dessutom auktion är det som lockar alla travintres­eserade. Vem kan väl ja bort att se Bold Eagle live?

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden