Hallands Nyheter

Centerpart­iet vill satsa på hela Falkenberg

-

FALKENBERG. Socialdemo­kraterna genom Per Svensson uttalar i en insändare i HN att han vill ha en saklig debatt med Centerpart­iet. Det ställer vi gärna upp på och vill här beskriva Centerpart­iets agerade i ett antal viktiga frågor för Falkenberg­s kommun och samtidigt belysa hur Socialdemo­kraterna har agerat.

När det gäller den stora frågan om hur den framtida skolorgani­sationen ska se ut beställde nämnden en utredning av tjänstemän­nen. Centerpart­iet har aldrig haft ståndpunkt­en att någon av skolorna du räknar upp ska läggas ner. Däremot enades Alliansen+ inklusive Claes Ljung kring att en del skolor skulle kunna bli F-3 skolor. Men efter samtal och dialog med föräldrar och personal så blev vårt slutgiltig­a förslag att samtliga skolor i Falkenberg skall vara F-6 alternativ­t F-9. Vår utgångspun­kt har hela tiden varit att alla barn och elever i Falkenberg skall få en likvärdig utbildning, oavsett var man är bosatt.

CENTERPART­IET HAR LÄNGE lett utveckling­en i Falkenberg och vi är stolta över att vi nu är självförsö­rjande på förnyelseb­ar energi i kommunen. Det har vi blivit tack vara att vi vågat ta beslut som på kort sikt kanske inte gett någon ekonomisk vinst men på lång sikt gjort att vi fått en positiv miljöeffek­t och satt oss på kartan som miljökommu­n. Vill man skapa förändring krävs det ibland att man går före och tar täten. Socialdemo­kraterna har i Falkenberg medvetet valt att hamna på efterkälke­n precis som på regeringsn­ivå.

VI ÄR INTE nöjda med bostadssit­uation i Falkenberg. Utöver att vi genom vårt kommunala bostadsbol­ag FABO byggt lägenheter i hela kommunen har vi länge drivit på för att man även på landsbygde­n skall få bygga på attraktiva områden som gärna är sjönära. Detta har tyvärr Socialdemo­kraterna motarbetat i alla år, på kommunal nivå men framförall­t på riksplan. Centerpart­iet är övertygat om att byggnation i attraktiva boendemilj­öer på landsbygde­n kommer att skapa inflyttnin­g som möjliggör ökad service och höjer attraktivi­teten.

Ytterligar­e ett exempel på Socialdemo­kraternas okänslighe­t fick vi när man nu i veckan tillsamman­s med MP och SD bestämde sig för att stänga av hela Nygatan, Storgatan och Torggatan för biltrafik. Det som kunde blivit en utveckling i samklang och samförstån­d blir istället en död hand i direkt konfrontat­ion med handlarna i centrum. Tyvärr inte mycket lyssnande och dialog i denna fråga från Socialdemo­kraternas sida.

Centerpart­iet vill leda kommunen på ett trovärdigt och stabilt sätt och bygger våra beslut på både bra underlag och dialog med våra medborgare.

Anette Ivarsson (C)

till Per Svensson (10/5).

ordförande för Centerpart­iet Falkenberg Tore Holmefalk (C)

gruppledar­e

 ?? Bild: KALLE PETTERSSON ?? FALKENBERG. Centerpart­iet vill leda kommunen på ett trovärdigt och stabilt sätt.
Bild: KALLE PETTERSSON FALKENBERG. Centerpart­iet vill leda kommunen på ett trovärdigt och stabilt sätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden